Gledališki abonma

Pet gledaliških predstav iz vse Slovenije v domačem kulturnem domu!

 

Preberi več

Polhkov abonma

V letošnji sezoni kar šest izvrstnih predstav za otroke!

 

Preberi več

Slovensko stalno gledališče Trst: RESNICA

Datum: 13.10.2018 ob 20.00

Režija: ALEN JELEN
Prevod: ALEŠ BERGER
Scenografka: URŠKA LOBODA
Kostumi: BELINDA RADULOVIĆ
Izbor glasbe: DARJA HLAVKA GODINA
Lektor: JOŽE FAGANEL
Nastopajo: VLADIMIR JURC (Michel), TINA GUNZEK (Alice), DANIEL DAN MALALAN (Paul ), LUČKA POČKAJ k.g. (Laurence)

Komedija Resnica govori o vlogi resnice in laži v partnerskih odnosih in o tem, ali je res »dobronamerna« laž potrebna in koristna za ohranitev mirnega sobivanja. Resnica je urbana komedija iz leta 2011 francoskega dramatika Floriana Zellerja (r.1979), ki je že doživela veliko prevodov v tuje jezike in bila uprizorjena na številnih odrih. Za slovenski prevod je poskrbel Aleš Berger, novo uprizoritev SSG pa podpisuje režiser Alen Jelen.

Komedija Resnica dobi navdih v tradiciji francoskega vodvila, a ni le situacijska, temveč tudi konverzaciijska komedija. Dva para se v njej zapletata v zrcalno igro prikritih resnic in odkritih laži, da bi uspešno prebrodila nezvestobo v trikotniku, kjer sta mož in ljubimec iste ženske tudi najboljša prijatelja.

Foto: Luca Quaia

KUPI

Prešernovo gledališče Kranj: TEROR

Datum: 23.11.2018 ob 20.00

Prevajalec: JAŠA DRNOVŠEK
Režiser: EDUARD MILER
Dramaturginja: ŽANINA MIRČEVSKA
Scenograf: BRANKO HOJNIK
Kostumografka: JELENA PROKOVIĆ
Video: ATEJ TUTTA
Izbor glasbe: EDUARD MILER
Lektorica: MAJA CERAR
Oblikovalec maske: MATEJ PAJNTAR
Oblikovalec luči: BOJAN HUDERNIK
Asistentka kostumografke: NINA PRELOVŠEK

Igrajo: BORUT VESELKO, MIHA RODMAN, ALJOŠA TERNOVŠEK, DARJA REICHMAN, PETER MUSEVSKI, VESNA SLAPAR, CIRIL ROBLEK k.g., JUDITA POLAK k.g.

 

Drama se dogaja v sodni dvorani, v kateri so poleg vojaškega pilota Larsa Kocha (obtoženega za smrt 164 potnikov na letalu) tudi predsednik sodišča, branilec, državna tožilka in dve priči ter seveda tudi gledalci, ki morajo tokrat prevzeti vlogo porotnikov. Prav oni so tisti, ki z glasovanjem odločajo o pilotovi krivdi oziroma nedolžnosti. Med sodnim procesom proti pilotu Larsu Kochu se izkaže, da se je po lastni presoji odločil za manjše število žrtev na račun večjega števila na nogometnem stadionu, kar pa sproža etična vprašanja – koliko šteje življenje posameznika? Ali je bolje sestreliti letalo s 164 potniki, da se izognemo smrti 70.000 ljudi na nogometnem stadionu? Dilema, ki jo sprožajo drama in njene uprizoritve, je etična dilema »nemogoče odločitve«. Obtoženi pilot Lars Koch se je moral v hipu odločiti, kako rešiti situacijo in koga žrtvovati.

Teror je trenutno najbolj uprizarjano delo tako na evropskih odrih kot po svetu, saj je na sporedu v več kot štiridesetih gledališčih, v Nemčiji, Švici in Avstriji pa so si gledalci septembra preko TV-sprejemnikov lahko ogledali tudi film, posnet po istoimenski drami, in po koncu filma v živo glasovali o pilotovi krivdi oziroma nedolžnosti ter tako odločili o njegovem razpletu.

Foto: Nada Žgank

KUPI

Slovensko ljudsko gledališče Celje: MOŠKI BRLOG

Datum: 22.12.2018 ob 20.00

Prevajalka: MOJCA KRANJC
Režiser in skladatelj: SANDY LOPIČIĆ
Dramaturginja: TATJANA DOMA
Scenografinja: MATEJA KAPUN
Kostumograf: LEO KULAŠ
Glasbena opremljevalca: SANDY LOPIČIĆ, MITJA ŠVENER
Lektor: JOŽE VOLK
Oblikovalec luči: SANDY LOPIČIĆ
Asistentka kostumografa: LARA KULAŠ
Igrajo: VOJKO BELŠAK, DAMJAN M. TRBOVC, ANDREJ MURENC, TAREK RASHID

Moški sovražijo šoping! Ni hujšega kot soboto zabiti v nakupovalnem centru, spremljati ženo in jo spodbujati pri njenih nakupih. Ji svetovati, kateri odtenek iste bluze ali hlač naj si kupi, ali naj se odloči za čevlje z zaponko ali brez. Zato se trije prijatelji vsako soboto izmuznejo svojim ženam in si najdejo zatočišče v kleti nakupovalnega centra, svoj brlog, kjer se počutijo varne in lahko počnejo »moške« stvari, medtem ko njihove žene šopingirajo do nezavesti. Njihovi »moški« opravki so poležavanje na kavču, pitje piva, spremljanje nogometa in pritoževanje nad ženami. V njihovi moški idili jih zmoti gasilec, ki jim najprej pojasni, da vse, kar počnejo, ni dovoljeno, potem pa se tudi sam hitro pridruži skupini. Skozi njihove zabavne in zafrkantske pogovore se razkrije, da so vse prej kot zadovoljni s svojimi življenji in sami s seboj.

Foto: Jaka Babnik

KUPI

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica: REALISTI

Datum: 19.2.2019 ob 20.00

Režiserka: TIJANA ZINAJIĆ
Dramaturg: JURE KARAS
Lektor: SREČKO FIŠER
Scenografinja: NEŽA ZINAJIĆ
Kostumograf: MATIC HROVAT
Korepetitorja: JOŽI ŠALEJ, ANŽE VRABEC
Oblikovalec svetlobe: SAMO OBLOKAR
Igrajo: PETER HARL, JURE KOPUŠAR, MATIJA RUPEL, URŠKA TAUFER, ŽIGA UDIR
Nastopa tudi: ANŽE VRABEC / JOŽI ŠALEJ

Kabaret za pet igralcev, pijanca in občinstvo

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center.
Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.

Foto: Peter Uhan

KUPI

NAJ GRE VSE V Π ALI KAKO SEM SE NAUČIL 3141 DECIMALK

Datum: 16.3.2019 ob 20.00

Igra: NIK ŠKRLEC
Ekipa ustvarjalcev: NIK ŠKRLEC, KATJA ČERNE, NIKA ŠVAB, VID ŽNIDARŠIČ IN BORUT BUČINEL
Koprodukcija: AGRFT, Zavod Margareta Schwarzwald, Zavod k.g. – tovarna predstav, Cankarjev dom

Naj gre vse v pi je večkrat nagrajeni avtorski projekt dramskega igralca in voditelja oddaje Male sive celice Nika Škrleca, ki je tudi državni prvak v recitiranju števila pi (s 3141 decimalkami), kar je tudi njegova skrita strast – tri leta zapored je zmagoval na tekmovanju na Fakulteti za matematiko in fiziko. Ves ta čas želi ljudem pokazati, kaj pravzaprav počne, da mu to uspeva … in da je to početje v bistvu zelo sorodno gledališču, ustvarjanju in domišljiji.
Gre za prvo predstavo, ki na oder postavlja mnemotehniko palače spomina, način pomnjenja decimalk števila pi. Nik v predstavi odigra domišljijski svet, ki se skriva za njegovimi številkami, ter poskuša združiti svet matematike, števil, domišljije in gledališča v dinamično in igrivo celoto domišljijskega absurdnega sveta, v katerem je vse mogoče.

KUPI

“Kaj želi kultura? Napraviti neskončnost razumljivo.”

Umberto Eco

Vstopnice

Vstopnice za prireditve v Kulturnem domu Cerknica si lahko zagotovite na številnih prodajnih mestih v občini, na bencinskih servisih po Sloveniji in na spletu.

TIC CERKNICA
Tabor 42,
1380 Cerknica

KULTURNI DOM CERKNICA
Cesta 4. Maja 63,
1380 Cerknica

TUR SERVIS
Cesta 4. maja 50,
1380 Cerknica

AVTOSTIL
Partizanska cesta 27,
1381 Rakek

OMW
Partizanska c. 73A,
1381 RAKEK

PETROL
Cesta 4. maja 3a,
1380 Cerknica

Vse karte za prireditve KD Cerknica lahko kupite tudi na spletu.

WWW
Info@kd-cerknica.si
051 326 576