Polhkov abonma

Posebne ugodnosti in presenečenja za imetnike polhkovega abonmaja.
Preberi več

Gledališki abonma

Dodatne ugodnosti imetnikov gledališkega abonmaja.
Preberi več

Šentjakobsko gledališče Ljubljana: KLINIKA TIVOLI D.O.O.

Datum: 7.10.2017 ob 20.00

Avtorji: LUČKA JAGODIC,
MARKO POKORN, BOŠTJAN TADEL
Priredba in režija: GORAZD ŽILAVEC
Asistent režije in kostumografije: MARKO SKOK
Scenografija: ANA RAHELA KLOPČIČ
Kostumografija: MATEJA ČIBEJ
Glasba: DAVOR HERCEG
Igrajo: SREČKO KERMAVNER, LILI BAČER KERMAVNER, URŠKA KOŽELJ, ROK PIRNAT, GREGA USENIK, MARKO SKOK

Klinika Tivoli, nekakšna predhodnica priljubljene TV nadaljevanke Naša mala klinika, je gledališka komedija s katero se skozi zgodbo o novodobnih podjetnikih, ki izkoriščajo trenutno družbeno situacijo, gledalci zlahka poistovetijo ter se pri tem do solz nasmejijo. Pri tem so jim v znatno pomoč natančno tipizirani liki glavnih protagonistov, ki ponujajo vse možnosti kreativnega ustvarjanja znotraj zgodbe o promiskuitetni družbi navideznega razbijanja tabujev, kjer nič ni res in je vse dovoljeno, če le ne boli… Ob imenu režiserja Gorazda Žilavca, ki se je v prejšnji sezoni v Šentjakobskem gledališču kot režiser več kot uspešno spopadel z Jesihovim Trikojem (kar dve igralski priznanji na 55. Linhartovem srečanju v Postojni), je to več kot prepričljiv razlog za ogled.

Napovednik: Video

KUPI

KUD Transformator: KJE SEM OSTALA

Datum: 18.11.2017 ob 20.00

Avtorji besedila: NINA ŠORAK, URŠA ADAMIČ, MARINKA ŠTERN, IZTOK DRABIK JUG
Režija: NINA ŠORAK
Dramaturgija: URŠA ADAMIČ
Igrata: MARINKA ŠTERN IN
IZTOK DRABIK JUG
Video: PILA RUSJAN
Scenografija: ALEKSANDER VUJOVIĆ

Predstava Kje sem ostala preko odra raziskuje razvoj demence skozi dve perspektivi – osebno in družbeno. Interpretira intimni svet starejše gospe, ki se počasi izgublja v svojih spominih in se vedno manj zaveda sedanjosti. Svet okoli nje začne počasi razpadati na koščke, ki jih sestavlja v nove slike (svoje) resničnosti. Ob njej je nenehno prisoten sin, pomaga ji, vendar se ona vedno bolj oddaljuje. Razumevanje sveta bomo ujeli v interaktivno video scenografijo, ki se bo odzivala na misli in gibe mame z demenco. Predstava izhaja iz resničnih dogodkov in poglobljene raziskave o demenci, kar ustvarjalci soočajo z medicinskim znanjem o bolezni in zgodbo umeščajo v širši družbeni kontekst naraščajočega števila starejših bolnikov. Predstava razvije celoten spekter čustvovanj osebe z demenco in ponuja možno pot za razumevanje s strani svojcev. Pripoveduje se zgodbo o odnosu, ki ostaja, in spominu, ki odhaja.

KUPI

Gledališče Koper: TRIO

Datum: 23.12.2017 ob 20.00

Režija: JAKA IVANC
Avtor slovenskih besedil songov: GAŠPER TIČ
Scenografija: JAKA IVANC, VORANC KUMAR
Avtor glasbe in priredb: DAVOR HERCEG
Kostumograf: LEO KULAŠ
Koreograf: MIHA KRUŠIČ
Oblikovalec svetlobe: JAKA VARMUŽ
Oblikovalka maske: TINA HUMAR
Igralci: UROŠ SMOLEJ, DANIEL MALALAN, ROK MATEK

Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju poleg skupnega očeta druži še ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji, saj ta mineva v pričakovanju »izida« oporoke po očetovi smrti, od katere si vsaka kaj obeta. Glasbena komedija za tri igralce (prav ste prebrali, za igralce), zabavna v rimanih in narečno obarvanih dialogih, predvsem pa všečna s priredbami znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje, nadaljuje niz uprizoritev, s katerimi se Gledališče Koper v slovenskem gledališkem prostoru vse bolj uveljavlja kot glasbeno gledališče.

KUPI

Gledališče Glej: BRITEV, DUET ZA PERFORMERJA IN NJEGOV KARAKTER

Datum: 20.1.2018 ob 20.00

Avtorji: SEBASTJAN STARIČ,
BORUT BUČINEL, MARKO BRATUŠ
Režija in koreografija: SEBASTJAN STARIČ
Dramaturgija: MARKO BRATUŠ
Fotografija: MIRAN BRATUŠ
Kostumografija: DAJANA LJUBIČIĆ IN YOUNG SQUAT
Izdelava lutke: BARBARA BULATOVIĆ
Glasba: ALDO KUMAR, STOJAN KRALJ, BORUT PRAPER
Igrajo: BORUT BUČINEL

Britev: duet za performerja in njegov karakter je predstava Boruta Bučinela in koreografa Sebastjana Stariča, ki se prek prepleta plesnega, gledališkega in metaplesno-
gledališkega področja spopada z vprašanjem umestitve pravega moškega v sodobno družbo. Kdo je pravi moški, kakšna je vloga pravega moškega danes? Je raziskovanje s pomočjo gledališkega izraza sploh pravi način, kako odgovoriti na ta vprašanja? Borut Bučinel se s pomočjo fizično zahtevne koreografije prebija prek asociativnega minskega polja moškosti in ob tem neizogibno trči v meje lastne moškosti in karakterja, ki se jih ne da preseči drugače kot s kančkom humorja in samoironije.

KUPI

SNG Drama Ljubljana: PONORELA LOKOMOTIVA

Datum: 10.3.2018 ob 20.00

avtor besedila: STANISLAW IGNACY WITKIEWICZ
Režiser: JERNEJ LORENCI
prevajalka: DARJA DOMINKUŠ
skladatelj: BRANKO ROŽMAN
Dramaturginja: EVA KRAŠEVEC
scenograf: BRANKO HOJNIK
kostumografinja: BELINDA RADULOVIĆ
koreograf: GREGOR LUŠTEK
igrajo: JANEZ ŠKOF, ALJAŽ JOVANOVIĆ, MAJA SEVER, TINA VRBNJAK, MATIJA ROZMAN/BORIS MIHALJ, NINA IVANIŠIN, PETRA GOVC, ZVONE HRIBAR, GORAZD LOGAR/KLEMEN JANEŽIČ/BORIS MIHALJ, ANDREJ NAHTIGAL, KATJA LEVSTIK/VANJA PLUT, ZORAN KOŠIR/GIOVANNINO RAFFANELLI

Strojevodja in kurjač, ki ju žene nenavadna in skrivnostna strast, skleneta, da bosta z nezaslišano hitrostjo pognala svojo parno lokomotivo čez vse razumne omejitve, postaje in signale. Rada bi doživela vznemirljivi vrhunec hitrosti in zanosa in videla, kako je na drugi strani. Izkaže pa se, da nista navadna železničarja, temveč razvpita zločinca, ki sta se izmaknila roki pravice. Njun nevarni eksperiment pokvarijo potniki, ki bi radi ustavili drveči vlak. Tako se nori poskus izkusiti katastrofo metafizičnih dimenzij sprevrže v »navadno« železniško nesrečo.

KUPI

“Kaj želi kultura? Napraviti neskončnost razumljivo.”

Umberto Eco

Vstopnice

Vstopnice za prireditve v Kulturnem domu Cerknica si lahko zagotovite na številnih prodajnih mestih v občini, na bencinskih servisih po Sloveniji in na spletu.

TIC CERKNICA
Tabor 42,
1380 Cerknica

KULTURNI DOM CERKNICA
Cesta 4. Maja 63,
1380 Cerknica

TUR SERVIS
Cesta 4. maja 50,
1380 Cerknica

AVTOSTIL
Partizanska cesta 27,
1381 Rakek

OMW
Partizanska c. 73A,
1381 RAKEK

PETROL
Cesta 4. maja 3a,
1380 Cerknica

Vse karte za prireditve KD Cerknica lahko kupite tudi na spletu.

WWW
Info@kd-cerknica.si
051 326 576