Polhkov abonma

S Polhkom vam v Kulturnem domu ne bo nikoli dolgčas!

Preberi več

Gledališki abonma

Pet predstav slovenskih gledališč v domačem kulturnem domu!

Preberi več

Lutkovno gledališče Ljubljana: SAPRAMIŠKA

Datum: 6.10.2018 ob 10.00

Režiser: NACE SIMONČIČ/ BRANE VIŽINTIN
Avtor: SVETLANA MAKAROVIČ
Avtor likovne podobe: JAKA JUDNIČ
Animatorji lutk: LENA HRIBAR k. g., AJA KOBE, LOVRO FINŽGAR, BOŠTJAN SEVER k. g., MARKO UJC k. g.
Glasovi na posnetku: SVETLANA MAKAROVIČ (Sapramiška), IVANKA MEŽAN (Veverica), LJERKA BELAK (Regica), ALOJZ SVETE (Doktor Detel), BRANE VIŽINTIN (Mišji strahec)
Avtorica songov: SVETLANA MAKAROVIČ

Mala siva miška se je nekega dne znašla iz oči v oči z mačko, ki je bila tako presenečena, da ji je ušla kletvica »sapramišnazaj«. In tako je dobila Sapramiška svoje ime. In potem je imela rojstni dan in ji je teta Grizelda podarila tri prekrasne lešnike. In potem se ji je zlomil tisti nesrečni »vob« in je morala kljub prijazni “pomoči” veverice in žabe Regice obiskati zobozdravnika, doktorja Detla. Tako je prišla v zgodovino kot prva miška, ki je zbrala toliko poguma, da je sedla na zobozdravniški stol. In postala je slavna doma in po svetu!
Leta 2016 smo praznovali 40 let slikanice in 30 let od premierne postavitve te legendarne pravljice. Milko Lazar je pripravil nove glasbene aranžmaje, nov pa je tudi zvočni posnetek predstave.

Foto: Urška Boljkovac

KUPI

AEIOU Gledališče: SRCE IN POPEK

Datum: 10.11.2018

Zamisel in režija: KATJA KÄHKÖNEN, MATEJA OCEPEK, KATJA POVŠE
Likovna zasnova: KATJA KÄHKÖNEN, MATEJA OCEPEK
Idelava scene in kostumov: KATJA KÄHKÖNEN, MATEJA OCEPEK, KATJA POVŠE
Dramaturgija: ANŽE VIRANT
Zvočna podoba: MIHA ŠAJINA
Nastopata: KATJA POVŠE / ALTER. ANŽE VIRANT, MATEJA OCEPEK
Produkcija: AEIOU gledališče za dojenčke in malčke, Hiša otrok in umetnosti, Društvo lutkovnih ustvarjalcev, Zavod H’art

Pridružite se zdravnicama, dr. Krasti in dr. Koži, na popotovanju v notranjost človeškega telesa. Nataknite si zdravniške čepice in copate in postali boste njuni pomočniki. Morda veste, kam potuje hrana, ki jo pojemo? Kaj premika moje telo, zakaj lahko tečem, skačem in se kotalim? Ves čas me spremlja prijeten zvok du-¬dum, du-¬dum, du-¬dum. Veste, kaj je to? In kako zelo mi je prijetno, če me kdo poboža. Le kdo pripoveduje vse te zgodbe v moji glavi!?

Srce in popek je doživljajska predstava, svojevrstna oblika senzoričnega gledališča, didaktičnega in umetnostnega igrišča, interaktivna inštalacija in igralnica. Izkustveni labirint omogoča otrokom in staršem, da skupaj raziskujejo na temo delovanja lastnega telesa.

Predstava bo na sporedu izključno za abonente Polhkovega abonmaja.

Foto: Matej Povše

KUPI

Peter Kus: GOZD RAJA!

Datum: 8.12.2018 ob 10.00

Koncept, režija in glasba: PETER KUS
Besedilo: AJDA ROOSS (po motivih zgodb Sergeja Kozlova)
Likovna podoba: KAJA AVBERŠEK
Nastopajo: ANDREA GIORDANI ALT. MARINA BAŽULIĆ, BRUNO KONTREC, YANIV SHENTSER ALT. GREGOR HROVAT, IVAN ŠTROK
Produkcija: DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA, GLEDALIŠČE GLEJ, FEDERACIJA

Gozd raja! je lutkovno – glasbena pravljica za otroke. To je zvočno gozdno gledališče, v katerem gozdne rastline, deli dreves, korenine, sadeži in drugi v naravi najdeni
predmeti oživijo kot glasbeni instrumenti, lutke in scenografija.

Osrednja nit uprizoritve so basni o ježku in njegovem najboljšem prijatelju medvedku ruskega prisatelja za otroke Sergeja Kozlova (1940-2010). Živita v gozdu, ki ga skupaj raziskujeta, v njem srečujeta druge živali ter opazujeta naravo, gozdne pojave in spremembe letnih časov. Skozi njun odnos se razkrivajo teme kot so prijateljstvo, samota, strpnost, občutljivost, čudenje nad svetom in veselje do življenja. Po poteh Ježka in Medvedka se otroci odpravijo na pustolovščino življenja, njegovih tegob, lepot in skrivnosti.

Foto: Ivo Hans Avberšek

KUPI

Pripovedovalski variete: SEVERNI SIJ

Datum: 16.2.2019 ob 10.00

Pripovedujejo: ANA DUŠA, ŠPELA FRLIC, ROK KUŠLAN
Zasnova animacije: MATEJ LAVRENČIČ
Animacija: ULIANA DOROFEEVA
Glasba: KLEMEN BRAČKO
Produkcija: KD PRIPOVEDOVALSKI VARIETE

Trije pripovedovalci, en risar in en glasbenik. Tri pravljice iz severnih dežel, ki tako zvočno kot likovno nastajajo vsakokrat sproti pred zbranim občinstvom. Severne dežele so mrzle, razen takrat, kadar so tople. Gorate so, razen tam, kjer se prelijejo v morje. V njih živijo pametni ljudje, ki včasih naredijo tudi kakšno neumnost, in čudežna bitja, ki spletajo svoje zgodbe z njihovimi. Tako gredo stvari na severu, zdaj po svetlem, zdaj v temí, in kdor ima za prdec sreče, ga obsije še severni sij.

Severni sij temelji na treh skandinavskih ljudskih zgodbah z znanimi in manj znanimi motivi; v prvi srečamo reveža, ki od hudiča dobi čudežni mlinček, prav tistega, ki namelje vse, kar si človek želi; v drugi se fant bori za roko labodice, katere oče je vodni kralj; v tretji mladi fant, ki ga kot otroka ugrabijo orli, postane vodja jate in na krilih orlovskih bratov reši kraljično iz trolskega gradu. Zgodbe prikazujejo svet “tam na severu”, njegove svetle in temne plati, bajeslovna bitja in ljudi, ki v borbi z njimi iščejo svoje mesto na tem svetu.

Foto: Rok Kušlan

KUPI

Rozinteater: OVBE, KEKEC, UJMA GRE!

Datum: 23.3.2019 ob 10.00

Režija: ANDREJ ROZMAN ROZA, BARBARA BULATOVIĆ
Lutke in scena: BARBARA BULATOVIĆ
Animirata in nastopata: ANDREJ ROZMAN ROZA, BARBARA BULATOVIĆ
Glasba: NINO DE GLERIA
Oblikovanje luči: ANŽE KREČ
Zlate roke: PAOLA KOROŠEC, BARBARA STUPICA, MITJA RITMANIČ
Predstavo je podprlo Ministrstvo za kulturo

Predstava je narejena po prvi Kekčevi prigodi, ki jo je Josip Vandot opisal v knjigi Kekec na hudi poti. Še preden je ukanil samotarsko zeliščarico Pehto in divjega lovca Bedanca, se je Kekec s svojo starejšo polsestro Jerico izgubil, tako da sta namesto do Tretje doline prišla do dveh bajeslovnih bitij, gorske vile Škrlatice in divjega moža Prisanka, pri katerem Kekcu grozi, da bo moral vse življenje pasti divje koze.

Gre za edino Kekčevo pripoved, ki je še ne poznamo s filma. V njej je še posebej izpostavljeno nasprotje med dobroto in sebičnostjo, kar jo dela v današnjem času še bolj aktualno kot ob nastanku. Za predstavo, ki bi morala razveseljevat tako odrasle kot otroke, so narejeni izvirni songi v nekoliko posodobljeni Kekčevi maniri.

Foto: Nada Žgank

KUPI

Gledališče MalihVelikih: PETER KLEPEC

Datum: 13.4.2019 ob 10.00

priredba in režija: JOSEPH NZOBANDORA – JOSE
igrata: ANA RUTER, JOSE
oblikovanje lutk in likovna zasnova: MATEJA ŠUŠTERŠIČ, NEVA VRBA
scenografija: ANDREJ ADAMEK
glasba in songi: JOSE
glas na posnetku: BARBARA CERAR
oblikovanje luči in zvoka: TOMAŽ GRUBELNIK

Peter Klepec je droben in šibak fant, ki odide s trebuhom za kruhom. Na kmetiji dobi službo pastirja najbolj strašnega ovna Janka in se zaljubi v gospodarjevo hčer Patricijo. Na poti do njenega srca mu nagaja Brane s prijatelji, a na srečo ga brani tudi močni oven. Ko v gozdu najde spečo vilo in jo z vejami zaščiti pred pripekajočim soncem, mu ta v zameno ponudi izpolnitev ene želje, ki nato Petru Klepcu pomaga v boju z najbolj razboritim dečkom na kmetiji.

V lutkovnem muzikalu z avtorsko glasbo in songi Jose-a, poznanega predvsem iz dueta Murat&Jose se Peter Klepec pred očmi gledalca pokaže kot iznajdljiv in brez strahu, predvsem pa dobrosrčen in brez slabih namer.

KUPI

“Kaj želi kultura? Napraviti neskončnost razumljivo.”

Umberto Eco

Vstopnice

Vstopnice za prireditve v Kulturnem domu Cerknica si lahko zagotovite na številnih prodajnih mestih v občini, na bencinskih servisih po Sloveniji in na spletu.

TIC CERKNICA
Tabor 42,
1380 Cerknica

KULTURNI DOM CERKNICA
Cesta 4. Maja 63,
1380 Cerknica

TUR SERVIS
Cesta 4. maja 50,
1380 Cerknica

AVTOSTIL
Partizanska cesta 27,
1381 Rakek

OMW
Partizanska c. 73A,
1381 RAKEK

PETROL
Cesta 4. maja 3a,
1380 Cerknica

Vse karte za prireditve KD Cerknica lahko kupite tudi na spletu.

WWW
Info@kd-cerknica.si
051 326 576