ATLAS PTIC, film

10. 4. 2022 ob 20.00 

Na Češkem živeči slovenski režiser Olmo Omerzu (Družinski film, Zimske muhe) z nežno ironijo pripoveduje zgodbo o uspešnem podjetniku, ki postopno izgublja nadzor nad lastnim življenjem.


Olmo Omerzu / Češka, Slovaška, Slovenija / 2021 / 93 min / češčina

 

Ostareli lastnik večmilijonskega družinskega podjetja je vse življenje posvetil delu, zato ne more le mirno sedeti, ko z računa izgine velikanska vsota denarja. Toda kaj naj stori, ko računovodkinje ni več na spregled? Morda pa resnico pozna grški zbor ptic, ki se oglaša nekje v krošnjah dreves? Na Češkem živeči slovenski režiser Olmo Omerzu (Družinski film, Zimske muhe) z nežno ironijo pripoveduje zgodbo o uspešnem podjetniku, ki postopno izgublja nadzor nad lastnim življenjem.

 

portret avtorja
Olmo Omerzu (rojen leta 1984 v Ljubljani) je svoj prvi kratkometražec Almir (1998), prikazan tudi na Festivalu slovenskega filma, zrežiral že pri trinajstih. Med letoma 2001 in 2003 je bil član uredništva revije Stripburger, leta 2004 pa je izdal svoj prvi avtorski strip. Istega leta se je vpisal na študij filmske režije na praški akademiji FAMU, kjer je med drugim posnel uspešen srednjemetražec Drugo dejanje (Druhé dějství, 2008). Film je požel številne nagrade na evropskih festivalih in doživel distribucijo v čeških kinematografih. Leta 2012 je v sekciji Forum berlinskega filmskega festivala predstavil svoj celovečerni prvenec Mlada noč (Příliš mladá noc), za katerega je kasneje prejel nagrado čeških filmskih kritikov za odkritje leta. Režiserjev drugi celovečerec Družinski film (Rodinný film, 2015) je bil premierno prikazan na festivalu v San Sebastiánu, tretji, Zimske muhe, pa v Karlovih Varih, kjer je bil ovenčan z nagrado za najboljšo režijo. 

 
 
photo

10.04.2022

20:00

Več o filmu in vstopnice