AVATAR 2: Pot vode, film

13. 1. 2023 ob 19.00 

To zimo, po več kot desetletju čakanja, končno prihaja nadaljevanje iz studia 20th Century, AVATAR: POT VODE, ki v kina prihaja 15. decembra, v distribuciji Blitz filma.


James Cameron / ZDA / 2022 / 190 min / angleščina

Film „Avatar“ Jamesa Camerona je začel svojo pot v kinematografih leta 2009 in od takrat naprej je na prestolu najbolj uspešnih filmov vseh časov. Cameron je takrat naredil revolucijo v kino industriji, vizualno osupljivo zgodbo, ki ima hkrati ekološko noto. Prvi film je osvojil tri nagrade Oscar® in je podrl vse rekorde gledanosti, ki jih drži še danes.

Zgodba je umeščena deset let po dogajanju iz prvega dela, Avatar: Pot vode se začne z zgodbo o družini Sully. Odkar se je odločil trajno prenesti človeško zavest v telo Avatarja in postati novi vodja naroda Na’vi, Jake Sully s svojo družino živi na Pandori. Z Neytiri sta ustvarila družino in dobila otroke. Kolonizacijske sile se vrnejo na Pandoro, da bi oživile prvotno iskanje, zaradi česar Jake in Neytiri pobegneta iz svojega doma in raziskujeta doslej še neznane dele Pandore, da bi srečala ljudstvo Metkayine, klan domorodcev, ki živijo obdani z morjem.

photo

13.01.2023

19:00

Več o filmu in vstopnice