BACKI IZ KLAVIRJA, koncert za otroke

12. 12. 2021 ob 17:00

Koncert uglasbene poezije za otroke 5+

Na prvi pogled se zdi, da se pod pokrovom klavirja skrivajo samo strune in kladivca. Toda če dobro pogledaš, vidiš, da se tam prekopicavajo še nekakšne glasbene bolhe. To so backi.

Vstopnina: 6 €


Backi so pisana druščina pravljičnih bitij, zaljubljenih v glasbo, ki najraje od vsega razgrajajo in nagajajo. Nekateri so majhni in kosmati, drugi beli in puhasti. Če jim pozorno prisluhneš, te povabijo v zgodbe o svojih vragolijah: na potep skozi čudežni gozd, kjer srečajo zlobnega škrata, ali globoko v morje, kjer živi riba, ki ima v ustih glavnike namesto zob. Zvečer vsi backi pridrvijo v sovino krčmo, kjer do jutra naročajo čaje, kačje strupe in še kaj. Nekateri se sicer stepejo že na pragu, a večina se jih domov vendarle varno vrne po vseh štirih.

Otroci se bodo lahko prepustili zazibanim melodijam, odkrivali pravljične svetove backov in se zabavali ob njihovih vragolijah, odrasli bodo mogoče prepoznali glasbene vzorce in uživali v njihovih domiselnih sopostavitvah, saj backi iz klavirja nenehno širijo tudi svoja lastna glasbena obzorja.


Andrej Hočevar, avtor glasbe, basovska kitara; Aleksandra Ilijevski, vokal; Justin Durel, bendžo; Rok Zalokar, klavir

Backi iz klavirja so nastali na pobudo Druge godbe z željo po novi koncertni ponudbi za otroke ter v produkciji Vodnikove domačije, ki išče različne načine, na katere dobro literaturo približujemo različnim publikam. Koncert je nastal na podlagi izbrane otroške poezije znanih in manj znanih avtorjev:

Jure Jakob: Škrat
Jure Jakob: Medved in Miša
Vinko Möderndorfer: Backi za lahko noč
Dušan Radović: Lev (prev. Ivan Minatti)
Slavko Jug: Vesela riba
Milan Dekleva: Dodo
Saša Vegri: Krčma pri sovi Bumbi

Produkcija: Zavod Druga godba in Divja misel / Vodnikova domačija Šiška

photo
photo

12.12.2021

17:00

Več o dogodku in vstopnice