BATMAN, film

5. 3. 2022 ob 19.00 

Po letih tavanja po ulicah Gothama in z le nekaj zanesljivimi zavezniki, osamljen maščevalec Batman postane edino utelešenje pravice med svojimi someščani.


Matt Reeves / ZDA / 2022 / 175 min / angleščina / akcijski film

 

Ko elito Gothama napade sadističen morilec, vrsta skrivnostnih namigov popelje »viteza teme« globoko v podzemlje, kjer naleti na Selino Kyle aka. Catwoman, Pingvina, Carminea Falconea in seveda Ugankarja. Ko se dokazi začnejo kopičiti in vodijo vedno bliže in bliže domu ter razkrivajo veličino storilčevega zloveščega plana, mora Batman skovati nova zavezništva, razkriti krivca in vrniti pravico mestu Gotham, kateri je bil preveč dolgo zlorabljen s strani pokvarjene oblasti.

Poleg Roberta Pattinsona (Batman) v filmu igrajo Zoë Kravitz (Catwoman), Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Andy Serkis, Collin Farrell, Peter Sarsgaard in Jayme Lawson.

Film je režiral Matt Reeves po scenariju, ki sta ga spisala on sam in Peter Craig, film pa je tudi produciral skupaj z Dylanom Clarkom, Michaelom E. Uslanom, Walterjem Hamado, Chantal Nong Vo in Simonom Emanuelom.

 
 
photo

05.03.2022

19:00

Več o filmu in vstopnice