DOBA ARMAGEDONA, film

28. 12. 2022 ob 17.00 

Film priznanega ustvarjalca Jamesa Graya je globoka osebna zgodba o moči družine, zapletenosti prijateljstva in generacijskem iskanju ameriških sanj.

James Gray / ZDA, Brazilija / 2022 / 115 min / angleščina

O ZGODBI

Drama spremlja družino Graff, njeno globoko osebno zgodbo, moč, ki jo ima ter odraščanje in generacijsko iskanje ameriških sanj.

Režiser James Gray je ob filmu povedal: »Zgodovina in mit se vedno začneta v osebnem mikrokozmosu. Z dramo Doba Armagedona sem si prizadeval posneti najbolj intimen in jasen film, kar sem ga lahko. Zgodbo sem želel osvoboditi pasti žanra in odstraniti vse ovire za iskrenost. Najbolj od vsega sem želel biti iskren. Spomnim se, da sem napisal štiri besede na karton in ga prilepil na kamero za stalni opomin: »Ljubezen. Toplina. Humor. Izguba.« In v tem filmu je izguba dobila veliko različnih oblik. Ameriške sanje so bile vedno vidne v zgodbi, ki jo je moja družina rada pripovedovala o sebi. Z vsem srcem smo verjeli v lok širše pripovedi. Moji starši so menili, da smo dovolj modri, da ločimo mite od dejstev, vendar sem jih opazoval, kako se borijo z omejitvami, ki so del sistema, zgrajenega na zmoti brezrazredne družbe. Svet je od moje družine zahteval kompromis. Na koncu smo dali vse od sebe, a včasih to preprosto ni bilo dovolj. Naš privilegij je bil hkrati resničen in poln. To je film o trenutku v času, trenutku v preteklosti, ki odraža, kje smo danes. Rad imam ljudi v tej zgodbi. Zdaj so vsi duhovi.«

28.12.2022

19:00

Več o filmu in vstopnice