DUNE: PEŠČENI PLANET, 2. DEL, film

2. 3. 2024 ob 19:00 

Nagrajeni filmski ustvarjalec Denis Villeneuve predstavlja naslednje poglavje slavnega romana DUNE Franka Herberta – DUNE: PEŠČENI PLANET, 2. DEL, tokrat z razširjeno mednarodno zvezdniško zasedbo.

Vstopnina: 6 €*

* Za upokojence, študente, dijake in brezposelne s potrdilom je cena vstopnice 5 €.


Denis Villeneuve / ZDA, Kanada / 2024 / 166 min / podnapisi

2. del bo raziskoval Paulovo mistično potovanje, po tem, ko se je pridružil Chani in domorodnim Fremenom na svoji bojni poti maščevanja proti zarotnikom, ki so uničili njegovo družino. Paul si prizadeva preprečiti strašno prihodnost, ki jo lahko vidi le on, pri tem pa mora izbirati med ljubeznijo svojega življenja in usodo celotnega znanega vesolja.

Villeneuve je režiral po scenariju, ki ga je napisal skupaj z Jonom Spaihtsom po Herbertovem romanu. Producenti filma so Mary Parent, Cale Boyter, Villeneuve, Tanya Lapointe in Patrick McCormick. Izvršni producenti so Josh Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt in Kim Herbert, Kevin J. Anderson pa je bil kreativni svetovalec.

Denis Villeneuve je ponovno združil kreativno ekipo, s katero je sodeloval že pri prvem delu in vključuje z oskarjem nagrajenega direktorja fotografije Greiga Fraserja, z oskarjem nagrajenega vodjo scenografije Patrica Vermetta, z oskarjem nagrajenega montažerja Joea Walkerja, z oskarjem nagrajenega nadzornika vizualnih učinkov Paula Lamberta in za oskarja nominirano kostumografinjo Jacqueline West.

Glasbo za film je ponovno ustvaril z oskarjem nagrajeni skladatelj Hans Zimmer, film pa je bil posnet v Jordaniji, Abu Dabiju, Budimpešti in Italiji.

 

photo
 

 

02.03.2024

19:00

Več o filmu in vstopnice