Kino na prostem: IZBRISATI ZGODOVINO

22. 8. 2021 ob 20.30

 
Letošnji kino na prostem na vrtu Galerije Krpan bomo zaključili s filmom IZBRISATI ZGODOVINO.
 
Vstop prost.
Zaradi omejitve prostora, pa so za ogled filma obvezne prijave.
 
V primeru dežja bo projekcija filma prestavljena v dvorano Kulturnega doma Cerknica.
 

 
Francoska satirična komedija Izbrisati zgodovino govori o problematiki obremenjenosti s sodobnimi elektronskimi tehnologijami in družbenimi omrežji.
Zgodba spremlja tri znance srednjih let, ki se znajdejo v kriznem obdobju. Marie je brezposelna ločenka z nagnjenostjo k alkoholu. Ob svojih siceršnjih eksistenčnih težavah je postala še žrtev izsiljevalca zaradi seksualnega posnetka, ki lahko pristane na spletu. Bertrand je osamljen oče, ki obsesivno nakupuje po spletu in se zaljubi v neznano telefonsko prodajalko. Odloči se jo poiskati, pri tem pa še pomagati hčeri, ki trpi zaradi spletnega nadlegovanja. Christine pa je nekdanja inženirka, ki je zaradi obsedenega spremljanja televizijskih serij izgubila službo, in se sedaj preživlja kot voznica Uberja, kjer pa je tarča sistematičnih slabih ocen uporabnikov.
 
Vsi trije se odločijo, da se bodo uprli povsod navzoči in na videz nepremagljivi sodobni tehnologiji in družbenim omrežjem ter prišli do dna svojih spletnih stisk. Ali je izbrisati zgodovino na spletu sploh mogoče?
photo

22.08.2021

20:30

Več o filmu