Karantenski intervju: KAROLINA STRLE

Kako ste preživljali obdobje karantene? Kako je vplivalo na vaše počutje in na vaše ustvarjalno delo?
Imela sem občutek, da nisem več tako svobodna. Čeprav sem tako ali tako doma, v pokoju, sem večkrat občutila praznino in nobene prave volje za ustvarjanje. Pogrešam prireditve, predstave, prijatelje v VDC, bralni krožek, mozaičarke, kavice s prijateljicami …

Katere so pozitivne stvari, ki bi jih ohranili od karantene in katere so tiste omejitve, ki vas najbolj motijo oz. so vas doslej najbolj motile?
Ne vem kaj bi ohranila, najbolj so me motile omejitve – kot da ne smeš iz hiše. Vse moje sprehode s kužkom sem ohranila. Nikogar nisem ogrožala. V medijih so pretiravali so s prikazovanjem množic. Na jezeru sem videvala sprehajalce, a v varnih razdaljah.

Kakšen bo po vašem svet, človek ali družba po koncu epidemije? Bo to obdobje po vašem mnenju vplivalo tudi na umetnost in kulturo ter kako?
Dobro in pozitivno bi bilo, če bi se svet spremenil. Več prijateljstva, strpnosti, sodelovanja, brez delitev, prepirov, zmanjšanje razlik med ljudmi. Bojim se, da je to samo upanje … sanje.

Kaj bi sporočili obiskovalcem Kulturnega doma Cerknica?
Naj se v Cerknici ohrani nivo kulture in umetnosti. Imamo lepo ponudbo, za odrasle in otroke. V jeseni se (močno upam) vidimo v Kulturnem domu. Sem optimistka! Moja vnučka pa že komaj čakata Žogico Nogico.

12.05.2020

16:00