KONCERT OPERNIH ARIJ IN DUETOV, opera

25. 4. 2023 ob 19:00

Program francoskih in italijanskih arij in duetov vas bo odpeljal v čudoviti svet opere iz časa baroka in romantike. Srečali se boste z bolj in manj znanimi melodijami v izvedbi sopranistke Barbare Tanze in kontraltistke Flavie Aguet ob klavirski spremljavi Vladimirja Mlinarića.
 

 
Francoska glasba iz 19. stoletja nam ponuja veliko krasnih arij in duetov, ki se jih v Sloveniji bolj redko izvaja. Slišali boste znane arije, kot je Habanera is opera Carmen od Bizeta, kot tudi manj izvedene skladbe, kot je Le spectre de la rose iz koncertnega cikla Les nuits d’ete od Berlioza skupaj s čudovitimi dueti. Manjši del koncerta bo posvečen tudi italijanski operni glasbi.
Na koncu vas čaka še malo presenečenje.
Barbara Tanze in Flavia Aguet vas bosta ob spremljavi Vladimirja Mlinarića zagotovo očarali!
 
Barbara Tanze
Po končanem magisteriju iz opernega petja in vokalne pedagogike v Švici se je Barbara Tanze preselila v Cerknico leta 2006. Poleg koncertne aktivnosti po celi Evropi in Avstraliji je nastopala v Ljubljanski operi kot Violetta Valery (La Traviata) in Grilletta (Apotekar). Od leta 2013 vodi Zavod Voice up za optimalno dihanje in zdravo uporabe glasu.
 
Flavia Aguet
Švicarska kontraltiska Flavia Aguet živi v Nici, Francija. Po končanem studiju glasbene pedagogike se izobražuje pri znanih profesorjih petja (Alfredo Zanazzo, Joseph Metternich, Barbara Tanze…) in sodeluje z opernimi hišami v Ženevi, Lozani in Nici, tako v zboru in kot solistka. Redno sodeluje pri prvotnih izvedbah sodobne klasične glasbe v Švici in Franciji in poje na koncertih po celi Evropi.
 
Vladimir Mlinarić
Rojen v Puli, pianist Vladimir Mlinarić študira v Ljubljani in na Dunaju. Koncerte izvaja po celem svetu, od leta 2002 pa deluje kot profesor klavirja na ljubljanski akademiji za glasbo. Strokovna kritika ga ocenjuje kot prefinjenega interpreta, ki v sebi združuje akademizem in fantazijo ter veliko izlušenj pri spremljavi pevcev.
 
 

Vstopnina: 12 €

 

 

 

 

photo
photo
photo
 

 

 

 

25.04.2023

19:00

Več o dogodku in vstopnice