KRALJ RICHARD, film

07. 12. 2021 ob 19.00

Film, ki bo kinodvorane na trenutke spremenil v teniška igrišča z zgodbo, ki sledi neverjetnemu potovanju Richarda Williamsa, neustrašnega očeta, ki je bil ključen pri vzponu dveh največjih športnic vseh časov, ki sta za vedno spremenili zgodovino tenisa – Serene in Venus Williams.

Vstopnina: 5 €

 


 

Reinaldo Marcus Green /  ZDA / 2021 /  138 min /  drama / angleščina / podnapisi

Resnična zgodba očeta teniških zvezd Serene in Venus Williams, ki bo navdihnila svet. Z dvema oskarjema nominiran Will Smith bo v vlogi Richarda Williamsa uprizoril njegovo pot in zagnanost, da svojima talentiranima hčerama omogoči kar se je dalo veliko možnosti v svetu tenisa in kaj vse so morali prebroditi na poti do zvezd.

Richard Williams (Will Smith), oborožen z jasno vizijo in 78 strani dolgim planom, je odločen, da bo svoji hčeri Venus in Sereno Williams zapisal v zgodovino. Z intenzivnimi treningi na zapuščenem in zanemarjenem teniškem igrišču v Comptonu v Kaliforniji, ne glede na to, ali pada dež ali sije sonce, sta dekleti oblikovani z očetovo nepremostljivo predanostjo in mamino uravnoteženo perspektivo in ljubeznivo intuicijo, za na videz nepremostljive ovire.

 

photo

07.12.2021

19:00

Več o filmu in vstopnice