KRTEK ZLATKO, lutkovna predstava

3. 2. 2024 ob 10:00

Nekega sončnega jutra je krtek Zlatko prilezel iz svoje krtine in pogledal v nebo, kakšno bo vreme. Takrat se je zgodilo. Bilo je mehko in okroglo kot klobasica in pristalo je ravno na krtkovi glavi. “Kdo se mi je pokakal na glavo?” je jezno zavpil Zlatko. Toda kratkoviden kot je bil, ni videl nikogar …

Skozi srečevanja krtka z živalmi na domačem travniku in njihovimi velikimi in malimi kakci, otroci na zabaven način spoznajo, da vsa živa bitja počnejo “tiste stvari”, o katerih se odrasli nočejo pogovarjati. Za otroka pri dveh letih pa je polna kahlica lahko zelo pomemben dogodek. Predstava je nastala po motivih svetovne uspešnice, slikanice Wernerja Holzwartha.

 

Vstopnina: 7€

______________________________________________________________________________

Odzivi in nagrade
Predstava je bila uvrščena v tekmovalni program 4. Bienala lutkovnih ustvarjalcev, Maribor 2007, kjer je prejela nagrado žirije za prenos knjižnega besedila v lutkovno govorico.

Utemeljitev nagrade: Irena Rajh Kunaver in Vito Rožej sta na otrokom razumljiv in nevsiljivo didaktičen način uprizorila priljubljeno slikanico Wernerja Holzwartha na sicer redko obravnavano temo in pri tem v predstavi, ki jo v celoti odlikuje zanimiva likovna zasnova, pokazala veliko mero izvajalskega občutka in domiselnosti v animaciji.
Predstava je bila uvrščena na v program festivala Poletni lutovni pristan, Maribor 2006, kjer je prejela Grand Prix – 25 zvezdic otroške žirije

 

Več

.

photo
photo

 

 

 

 

 

03.02.2024

10:00

Več o dogodku in vstopnice