KSENIJA BENEDETTI: Hiša Sozvočja, pogovor ob izidu malce drugačne avtobiografije

26. 10. 2023 ob 19:00

V pogovoru na odru cerkniškega Kulturnega doma bosta Ksenija Benedetti in Vesna Telič Kovač ob Hiši sozvočja spregovorili tudi o rokerici s tatuji, Slavnikih in Beli čokoladi, Davidu Bowieju in imenih Ksenija in Vesna, ki sta in nista zamenljivi.  

 

Vstop prost, vabljeni!

______________________________________________________________________________

» Na katero vprašanje ni odgovora?
   Na nobeno. Ker tudi ko ga ni, je.«

Odgovor Ksenije Benedetti, dolgoletne prve dame slovenskega protokola in strokovnjakinje za komuniciranje, s katerim zaključi poleti izdano knjigo, svojevrstno avtobiografijo, intervju, v katerem ji 75 spraševalcev – eden izmed njih je želel ostati anonimen – zastavi po tri ali več vprašanj, na katere jim je obljubila iskreno in brez zadrege odgovoriti.

Sopotnice in sopotniki – glasbeniki, igralci, slikarji, politiki, gospodarstveniki, njeni domači, njena ‘familija’ – že ko preberemo seznam vseh 75-ih zaslutimo, da bo branje pravi dokument časa, odraz nekega obdobja, ki smo ga in ki ga še živimo.  Hiša je seveda glede na profesionalno pot Benedettijeve tudi galantno odkrivanje tančic s političnih peripetij, predvsem pa je Hiša dom izbrskanim in izbranim razmišljanjem, vrednotam in čustvom, ki so – ne le avtoričini.

Hiša sozvočja, ki je nastajala kar tri leta, je tudi nekoliko notranjska, naša, saj se je pisala tudi v bližnjem Lipsenju, sicer pa je gospa Ksenija po rodu Brkinka. Avtobiografija je nekonvencionalna, nenavadna, polna ljubezni in žalosti, strasti in bolečine, modrosti in navihanosti, nenazadnje je vse to in še mnogo več tudi sama avtorica.

photo

 

 

 

 

 

26.10.2023

19:00

Več o dogodku in vstopnice