s Polhkom v kino: MAČEK MURI, animirana miniserija

18. 11. 2023 ob 10:00 

Zgodbe iz knjige o mačku Muriju, muci Maci in ostalih prebivalcih Mačjega mesta ponovno oživijo v domišljijskem animiranem svetu. Po filmu za obiskovalce pripravljamo ustvarjalno delavnico.

Vstopnina: 6 €*

* Za upokojence, študente, dijake in brezposelne s potrdilom je cena vstopnice 5 €.


Boris Dolenc, Jernej Žmitek / 45 min / slovenščina / 2+

 

  1. del

Jutro se prebuja v Mačjem mestu, mačka Murija zbudi budilka, pomane si oči in zanj se začne še en običajen dan. Ob branju Mačjih novic in srkanju mačjega mleka v krčmi Pri veseli kravi mu počasi postane jasno, da ne gre za običajen dan. Poštar Mijalko ima neobičajno veliko pošte za raznositi, ostal je brez kolesa in je zato pri svojem delu površen. Razbojnik Čombe ima zopet za bregom lumparije in ribič Marko ostane brez njegove največje ribe, ki je za nekoga že rezervirana. Vse se je zgodilo z razlogom in učeni Miki, končno Muriju razjasni, zakaj je danes tako poseben dan. S svojimi izumi mu želi pomagati, da bi na drugem koncu mesta uspel očarati svojo simpatijo muco Maco.

 

  1. del

Muri odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagode “ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe”. K sreči se njegov sprehod po Mačjem mestu le srečno konča in z Maco se odpravita na kosilo.

 

  1. del

Kuharja Žaneta, ki ‘praži jetra, kuha rake, fine zrezke in omake, tokrat prestrašijo duhovi. Ko je čas za kosilo, najboljši kuhar Mačjega mesta prestrašen pobegne iz gostilne Pri Črnem mačku. Nihče ne razume, zakaj, a se kmalu izkaže, da v gostilni straši! Muri in preostali pogumni mucki se odločno odpravijo rešit gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

 

  1. del

Danes je dan za pravi nogometni derbi med NK Mucki in Mačkoni. Če v golu stoji obilni Čombe, je zmaga praktično zagotovljena. No, načrte Muckom tokrat prekriža prebrisani Falot, novi kapetan NK Mačkoni. Pa bodo njegove ukane dovolj za zmago?

photo
 

 

18.11.2023

10:00

Več o filmu in vstopnice