MINARI, film

04. 11. 2021 ob 20.00

Film, poimenovan po trdoživem korejskem zelišču, je med drugim prejel zlati globus za najboljši tujejezični celovečerec in oskarja za stransko igralko.

Vstopnina: 5 €


 

Lee Isaac Chung / ZDA / 2020 / drama  / 115 min / korejščina, angleščina/ podnapisi

Korejsko-ameriški režiser je svoje spomine na otroštvo prelil v pristno, nežno in pogosto humorno zgodbo o iskanju ameriških sanj in moči družinskih vezi.

Mlada družina korejskih priseljencev se v osemdesetih letih iz Kalifornije preseli v ruralni Arkansas, kjer začne oče na neobetavnem kosu zemlje gojiti korejsko zelenjavo. Družinsko življenje se obrne na glavo, ko iz Koreje prileti navihana, neotesana, a tudi nadvse ljubeča babica.

Tako kot David sčasoma začne sprejemati svojo korejsko babico in svojo korejsko identiteto, tudi korejska zelenjava požene korenine na ameriški zemlji tam, kjer bi najmanj pričakovali; Chungov film pa se svojemu občinstvu počasi, a zagotovo prikupi s svojo avtentičnostjo, preprostostjo, duhovitostjo in nežno, nostalgično sentimentalnostjo.

Festivali, nagrade
Sundance (velika nagrada žirije, nagrada občinstva); zlati globus za najboljši film v tujem jeziku; oskar za najboljšo stransko igralko; nagrada BAFTA za najboljšo stransko igralko; nagrada National Board of Review za najboljši izvirni scenarij, najboljšo stransko igralko in enega desetih najboljših filmov leta; nagrada AFI za enega desetih najboljših filmov leta.

photo

04.11.2021

20:00

Več o filmu in vstopnice