Pravljice pod krošnjami: NANA, MALA OPICA

24. 8. 2024 ob 10:00

Tudi letos ob začetku in koncu poletja v čudovitem okolju vrta Galerije Krpan pripravljamo pravljične sobotne dopoldneve za najmlajše.

 

V soboto, 24. 8., ob 10. uri si bodo naši mali obiskovalci ogledali interaktivno lutkovno-igrano predstavo NANA, MALA OPICA. V primeru slabega vremena bomo predstavo preselili v dvorano Kulturnega doma Cerknica.

Vstopnina: 7€


 

Predstava NANA, MALA OPICA  je nastala po motivih istoimenske knjige slovenskega pisatelja Josipa Ribičiča.

Nana je mala, svojeglava, razposajena opica. Nekoč so jo z njenega otoka ugrabili ljudje, da bi jo naučili trikov in jo razkazovali v cirkusu, sedaj pa se vrača domov, napol človek, kot sama pravi, finih manir in oblečena po človeško. Njen povratek opice razdeli na dva tabora – nekatere jo posnemajo, druge – med njimi tudi njen najboljši prijatelj iz otroštva, Kanfu – pa dobro vedo, da v divjini ni pametno pritegovati nase preveč pozornosti …

Skozi našo pravljico želimo otroke in njihove starše spomniti, kako pomembna je naša ljubezen do vseh živih bitij. V današnjem hitrem, pretehniziranem svetu in do narave brezbrižnem načinu življenja, imajo take pravljice še večje poslanstvo kot kdaj koli prej.

Predstava produkciji Lutkovnega gledališča Velenje 30 minut in je primerna za otroke od 3. leta starosti naprej.

 

Scenarij, režija in glasba: Alice Čop

Koreografija in mentorstvo giba: Lucija Boruta

Scenografija: Kajetan Čop

Kostumografija: Noemi Čop

Nastopata: Tajda Podvratnik in Noemi Čop

Producent: Festival Velenje

 

.
photo
 

24.08.2024

10:00

Več o dogodku in vstopnice