Kino na prostem: NAŽGANI

21. 8. 2021 ob 20.30

 
Sobotni večer kina na prostem na vrtu Galerije Krpan bomo preživeli ob danskem filmu NAŽGANI.
 
Vstop prost.
Zaradi omejitve prostora, pa so za ogled filma obvezne prijave.
 
V primeru dežja bo projekcija filma prestavljena v dvorano Kulturnega doma Cerknica.
 

 
Nažgani je ganljivo iskren danski film o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta s katerim bi radi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.
Resna tema v večplastni zgodbi pod taktirko režiserja Thomasa Vinterberga, ki hkrati izziva in zabava, nam daje misliti, ter nas spravlja v jok in smeh.
 
Zgodba prikazuje učitelja Martina, ki se je znašel v trdnem objemu klasične krize srednjih let. Služba srednješolskega učitelja ga ne zanima več. Bremeni ga utrujenost. Nekega dne s sodelavci načnejo zanimivo temo o teoriji norveškega psihoterapevta, ki trdi, »da smo bili ljudje rojeni s pol promila alkohola v krvi premalo«. Če bi to raven alkoholiziranosti vzdrževali ves čas, bi bila naša vsakodnevna življenja uspešnejša, bolj umirjena in predvsem srečnejša. Teorijo bodo preizkusili v praksi, ampak ker niso navadni pijanci, bodo svoje izkušnje dokumentirali v svojevrstni študiji. Pili bodo samo ob delavnikih in samo čez dan, nikoli zvečer…
photo

21.08.2021

20:30

Več o filmu