NEOBRZDANI SPIRIT, animirani film

27. 11. 2021 ob 17.00

Epska pustolovščina o svojeglavi deklici, ki odkrije sorodno dušo, ko v njeno življenje vstopi divji konj Spirit.

Vstopnina: 5 €


 

Elaine Bogan /  ZDA / 2021 / 88 min. /  animirani, družinski, pustolovski / angleščina / sinhronizirano / 8+

Dekle Lucky Prescott  nikoli ni poznalo svoje pokojne matere Milagre Navarro, neustrašne jahalke kaskaderke iz majhnega mesta Miradero. Tako kot njena mama tudi Lucky ni ravno ljubiteljica pravil in omejitev, kar teti Cori, pri kateri dekle odrašča, povzroča nemalo skrbi. Potem ko Lucky izziva svojo usodo s številnimi pobegi, se teta Cora z njo preseli nazaj k dekličinemu očetu Jimu v Miradero.

Lucky ni navdušena nad zaspanim mestecem, ko pa spozna divjega mustanga Spirita in se spoprijatelji z dvema dekletoma – Abigail Stone in Pru Granger , se popolnoma spremeni. Prav Prujin oče Al Granger pa je lastnik hleva in najboljši prijatelj Luckyjinega očeta.

Ko pa brezsrčni kavboj in njegova ekipa nameravajo ujeti Spirita in njegovo čredo ter jih odpeljati v ujetništvo, se Lucky s svojimi novimi prijatelji pogumno poda na neverjetno pustolovščino, da bi rešila konja, ki ji je dal svobodo in smisel, ter ji pomagal odkriti povezavo z materino zapuščino in dediščino Mehike, ki je ni nikoli pričakovala.

Neobrzdani Spirit sledi priljubljeni franšizi, ki se je pričela z animacijo Spirit: Divji žrebec (2002), ki je bila nominirana za oskarja in nadaljevala s televizijsko serijo Svobodni Spirit (2017-2019), ki je prejela emmyja. Animirano pustolovščino je režirala Elaine Bogan (Trollhunters: Tales of Arcadia), producentka je Karen Foster (koproducentka animacije Kako izuriti svojega zmaja). Pri režiji je sodeloval tudi Ennio Torresan (vodja zgodbe pri animaciji Mali šef), za filmsko glasbo pa je poskrbela skladateljica Amie Doherty.

photo

27.11.2021

17:00

Več o filmu in vstopnice