DNEVNIK PAULINE P., film

19. 2. 2024 ob 17:00 

Pogumna in duhovita Paulina vsakomur pove svoje mnenje in najde rešitev za vsako težavo. Hrvaška filmska in knjižna uspešnica leta, sinhronizirana v slovenščino.

Vstopnina: 6 €*

* Za upokojence, študente, dijake in brezposelne s potrdilom je cena vstopnice 5 €.


Neven Hitrec / Hrvaška / 2023 / 96 min / sinhronizirano / 7+

zgodba
Paulina P. je učenka 3. c razreda; živi z mamo in očetom ter novim družinskim članom, kužkom. S prijateljicami je težko, starša se prepirata – in kaj bo z njeno simpatijo? Težave v ljubezni, prijateljstvu in doma na duhovit način zapisuje v svoj dnevnik. Rešuje jih z veliko domišljije in s kančkom čarovnije, pri tem pa nepopustljivo premika meje, saj je v Paulininem svetu vse mogoče.

iz prve roke
»Želel sem ustvariti duhovit in empatičen film, ki bi gledalce pustil nasmejane in dobre volje. Osebno poznam in obožujem vzdušje, jezik in humor, ki so vtkani v ta film. Človek se počuti sproščeno in varno, ko zgodba spoštuje družinske vrednote in vsak lik obravnava s polnim človeškim spoštovanjem, tudi takrat, ko ga satirično potegne za rokav. Pri ustvarjanju sta mi bila za vzor klasični hrvaški strip, na primer legendarni Durica Ivice Bednjanca, pa tudi igriva forma in ustvarjalna raznolikost risank zagrebške šole animiranega filma. Doživljanje filma je močno odvisno od igre in značajev otrok, ki imajo glavne vloge. Moral sem ga režirati z veliko znanja, tudi poznavanja otroške psihologije, ter vključiti nekaj norega in dodatno energijo, brez katere ne bi zadeli želenega vzdušja celote.«
– Neven Hitrec, režiser

photo
 

 

19.02.2024

17:00

Več o filmu in vstopnice