PETER ZAJEC: SKOK V PUSTOLOVŠČINO, film

31. 7. 2022 ob 18.00 

Razposajeni, nepremišljeni, včasih prav navihani, ampak tudi prikupno poredni Peter Zajec, priljubljeni zajček v modrem suknjiču, se vrača na velika platna.


Will Gluck / ZDA, Avstralija / 2021 / 93 min / slovenščina / družinska pustolovščina

To pomlad bomo odkrili, kako daleč smo pripravljeni iti, da ugotovimo, kam pravzaprav spadamo. Naš priljubljeni in včasih prikupno navihani Peter Zajec se bo tokrat znašel pred največjim izzivom doslej, saj bo moral končno najti odgovor na vprašanje, kam sploh spada.

Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili nekakšno družinico, ampak kljub vsemu trudu se Peter nekako ne more otresti nagajivega slovesa. Počuti se nesprejetega in nerazumljenega, zato sklene zapustiti domače udobje in poiskati nove pustolovščine nekje daleč v mestu. Tu bo odkrije nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Ampak, kot se rado zgodi, se sčasoma izkaže, da tudi tukaj marsikaj ni prav tako, kot se zdi. S svojo nepremišljenostjo privede svojo družino v nevarnost in moral se bo odločiti, kakšen zajec želi biti.

photo

31.07.2022

18:00

Več o filmu in vstopnice