PRAVLJICE POD KROŠNJAMI: RDEČA KAPICA

22. 6. 2024 ob 10:00

Tudi letos ob začetku in koncu poletja v čudovitem okolju vrta Galerije Krpan pripravljamo pravljične sobotne dopoldneve za najmlajše.

Prva v vrsti bo tokrat pravljica, ki jo vsi zelo dobro poznamo. Lutkovna predstava RDEČA KAPICA bon a vrsti v soboto, 22. 6., ob 10. uri. V primeru slabega vremena bomo predstavo preselili v dvorano Kulturnega doma Cerknica.

Vstopnina: 7 €


RDEČA KAPICA  je klasična pravljica bratov Grimm o deklici, ki se odpravi v gozd na obisk k bolni babici.

Nekoč je živela ljubka deklica, ki so jo imeli vsi radi. Še posebej radi sta jo imeli njena mati in babica, ki ji je podarila rdečo kapico. Deklica je bila nad kapico tako navdušena, da jo je nosila vedno in povsod, zato so jo vsi, ki so jo poznali, klicali le še Rdeča kapica. Nekega dne je Rdeča kapica zašla in srečala volka. Volk jo je s sladkimi besedami tako zamotil, da je lahko najprej požrl njeno babico in nato zvijačno še Rdečo kapico. Na srečo je prišel mimo babičine hiše lovec ter rešil Rdečo kapico in babico iz volčjega trebuha. Kot je v pravljicah običajno, zmaga pravica in tudi kazen je pravična, čeprav se zdi po današnjih merilih morda kruta – požrešni volk pogine zaradi s kamni prenapolnjenega trebuha.

Lutkovna predstava v koprodukciji Mestnega gledališča Ptuj, Gledališča Labirint in DLU je dolga 40 minut in je primerna za otroke od 2. leta starosti naprej.

Režija, dramaturgija: Saša Jovanović
Animacija lutk, igra: Tina Oman
Likovna podoba, izdelava lutk: Urša Nina Cigler
Glasba: Mateja Starič

.
photo
 

 

 

22.06.2024

10:00

Več o dogodku in vstopnice