PRINC KI-KI-DO, film z ustvarjalno delavnico

13. 4. 2024 ob 10:00

Dogodivščine Princa Ki-ki-do-ja s prijatelji. Projekcija v sklopu projekcij za najmlajše S POLHKOM V KINO z ustvarjalnimi delavnicami.

 

Vstopnina: 6 €*

* Za upokojence, študente, dijake in brezposelne s potrdilom je cena vstopnice 5 €.


Grega Mastnak / Slovenija / 2017 / 32 min / brez dialogov

Ogledali si bomo več kratkih epizod:

SKODELICA ČAJA

Težko je življenje superheroja. Preden si Princ Ki-Ki-Do lahko privošči svoj jutranji čaj mora kar trikrat posredovati v gozdnih zapletih. Te je tokrat povzročila lahkomiselna in radoživa pujsa Rozi. Princ Ki-Ki-Do najprej preobjedeni pujsi Rozi nudi nujno medicinsko pomoč in ji predpiše telovadbo, potem ji zgradi trampolin, da ne moti drugih prebivalcev gozda, in na koncu ublaži njen ponovni pristanek na Zemlji. Princ Ki-Ki-Do si tako svojo jutranjo skodelico čaja pripravi šele ob sončnem zahodu.

BALON

Jutro nad gozdom, Princ Ki-Ki-Do spokojno pije svoj jutranji čaj. V gozd z balonom prileti lovec in postavi pasti za divje živali. V njih so sladke vabe, ki se jim živali ne morejo upreti, zato se vse ujamejo v kletke. Lovec zadovoljen priveže kletke z gozdnimi prebivalci na košaro in balon se spet dvigne v zrak. Obupane živali kličejo na pomoč. Sliši jih princ Ki-Ki-Do in nemudoma odloži časopis. Začne se prava zračna bitka …

POŠAST IZ MOČVIRJA

Prebivalce močvirja iz njihovih domovanj prežene grozljivo tuleča pošast. Po pomoč se zatečejo na stolp Princa Ki-Ki-Do-ja. Princ Ki-Ki-Do in njegova zvesta prijatelja Tine in Bine neustrašno odletijo v megleno močvirje pošasti naproti. Megla skriva mnoge skrivnosti in izkaže se, da je pošast v resnici neubran pevski zbor …

STO NESREČNIH GOBIC

Sredi temnega gozda na vrhu kamnitega stolpa živi majhen piščanček. To je Princ Ki-Ki-Do, neustrašni borec za pravice prebivalcev gozda.  Ob jutranjem čaju zasliši obupan jok. Ki-Ki-Do in njegova prijatelja tigrasta komarja Tine in Bine odletijo na pomoč. Objestna svinja Rozi divja po gozdu in prevrača gobice. Druščina v bliskoviti akciji reši vseh sto gobic.

ZIMA

V Ki-Ki-Dojevem gozdu pritiska strašna zima. Zato dobrosrčna pujsa Rozi prezeblim živalim plete topla oblačila. Oblačila pa so prevelika, premajhna ali neprimerna, da so živali v njih povsem nemočne. V gozdu nastane tako velika zmeda, da mora posredovati celo Princ Ki-Ki-Do. Neprimerna oblačila razparajo. Iz ostankov volne pujsa Rozi naplete velikansko preprogo, iz nje pa Princ Ki-Ki-Do naredi tako velik šotor, da v njem najdejo toplo zavetje vse živali. Srečne živali Ki-Ki-Doju zapojejo božično hvalnico, on pa se le skromno prikloni in odet v sveže spleteni gromozanski šal odleti v sončni zahod.

photo

13.04.2024

10:00

Več o filmu in vstopnice