Filmarija: Salon pri Romy

14.3.2021 ob 15:00

 

Spletna družinska projekcija filma v sklopu projekta Filmarija. Ogled filma bo na voljo med 15. in 19. uro, ob 19.00 pa sledi pogovor on filmu. Obvezna predhodna prijava na info@kd-cerknica.si.


Mischa Kamp / Nizozemska, Nemčija / 2019 / 92 min / podnapisi, nizozemščina / 9+

Romy živi sama z mamo, ki po novem dela vse do večera. Deklica tako popoldneve preživlja pri babici Stine, ki še vedno sama vodi svoj frizerski salon. Z njim je polno zaposlena in za Romy nima ne časa, ne potrpljenja. Nekega dne babica kupi novo blagajno, saj se zadnje čase kar naprej moti pri seštevanju. A uporaba nove blagajne ji ne gre najbolje od rok, zato ji na pomoč priskoči Romy. Kmalu ji pomaga tudi pri pospravljanju, kuhanju kave in drugih malih frizerskih opravkih. Njuno druženje zdaj postane nadvse zabavno in obema v veliko veselje. Skupno delo babico in vnukinjo zbliža. A babica postaja čedalje bolj zmedena, izgublja in pozablja stvari. Po več drobnih nezgodah jo končno odpeljejo k zdravniku, kjer ji diagnosticirajo Alzheimerjevo bolezen. Babičino življenje se čez noč obrne na glavo, Romy pa se odloči, da ji bo pomagala, ne glede na vse.

Topel film, posnet po istoimenski literarni predlogi Tamare Bos (scenaristka filmov Navihani BramUčitelj Žaba in Mali volkodlak Dolfi) se starosti loteva na nežen, a hkrati realističen način skozi pogled desetletne deklice.

photo

14.03.2021

15:00

Več o filmu