SANREMO, film

28. 10. 2021 ob 20.00

Sanremo – slovenski kandidat za mednarodnega oskarja

.

Vstopnina: 5 €


 

Miroslav Mandić / Slovenija / 2020 / celovečerni igrani film / 85 min. /  angleški podnapisi

Film Sanremo govori o Brunu in Duši, ki živita v domu starejših občanov. Občasno se srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Kljub temu sta vesela vsakega novega srečanja.

“Sanremo pripoveduje z mehkimi podobami, ki zarisujejo vsakdan dementnega, a zelo živega protagonista. Kakor demenca prehaja med otroškostjo in starostjo, tako film v prepletu hudomušnih, igrivih trenutkov z ganljivimi in bolečimi epizodami življenja v domu za ostarele, skozi premišljeno dramaturgijo razgrinja Brunov (prepričljivo ga odigra Sandi Pavlin), mestoma pravljični, svet, ki ga na jesen presvetli njegova fatalka Duša (Silva Čušin). Z dolgimi kadri in izbrano zvočno kuliso, ki venomer odzvanja Brunov nemir, s subtilno, pa vendar zelo precizno in suvereno montažo film ustvari pretanjeno atmosfero. Poetični premislek naslovi starost ter tegobe in bolezni, ki jih priletnost prinese, s spoštovanjem, potrpežljivostjo, občutljivostjo in toplino,” je v utemeljitvi zapisala komisija.

V filmu igrajo Sandi Pavlin, Silva Čušin, Mojca Funkl, Boris Cavazza, Lara Komar, Barbara Cerar, Barbara Vidovič, Safet Mujčić, Vladimir Jurc, Doroteja Nadrah in Jurij Drevenšek.

photo

28.10.2021

20:00

Več o filmu in vstopnice