SMARAGDNI RAJ, film

06. 10. 2021 ob 18.00

.

Dokumentarec o lepotah muharjenja, doline reke Soče in Triglavskega narodnega parka

.

Vstopnina: 5 €


Laurens Bubendorfer / 2021 / dokumentarni film / 59 min. / slovenski podnapisi

V filmu spoznamo življenjsko zgodbo ribiča Laurensa Bubendorferja, ki se je zaljubil v Sočo in pustil dobro plačano službo na Tirolskem.

To je film o strasti in osebna pripoved avtorja, je precej več kot le predstavitev muharjenja kot načina ribolova, ribič in avtor obenem ozavešča gledalce o pomenu trajnostnega ohranjanja narave in pojasnjuje. “Zakaj ribarimo? Zakaj veliko zapravimo, potem pa ribo vrnemo v reko? Moj film ponudi razlago, veliko dela je bilo vloženega,” je za TV Slovenija dejal avtor filma Laurens Bubendorfer.

V Sloveniji, na jugo-vzhodnem delu Evrope, v osrčju divje in v veliki meri nedotaknjene narave narodnega parka Triglav, izvira ena najlepših rek na svetu, reka Soča.
Po samo 140 km se izlije v Jadransko morje v Italiji, kjer jo imenujejo Isonzo. Njena turkizna voda in mnogi stranski pritoki so dom posebne vrste postrvi, soške postrvi ( Salmo marmoratus ), katera je zaradi genskega mešanja z drugimi vrstami bila pred izumrtjem. Z veliko dela, truda in znanja so jo ribiči, ribiške družine in znanstveniki ohranili.

photo

06.10.2021

18:00

Več o filmu in vstopnice