SMRT NA NILU, film

19. 2. 2022 ob 20.00

Film Smrt na Nilu, ki je posnet po romanu Agathe Christie iz leta 1937, je drzna misteriozen triler, ki ga je režiral Kenneth Branagh in nam predstavi čustveni kaos in smrtonosne posledice posesivne ljubezni.


Michael Green / ZDA / 2022 / 127 min / misteriozna kriminalna drama / angleščina / podnapisi

 

Počitnice po Nilu z glamuroznim parnikom se za belgijskega detektiva Hercula Poirota spremenijo v strašljivo iskanje morilca, ko se idilični medeni tedni popolnega poročnega para spremenijo v grozo. Zgodba o nebrzdani strasti in nezdravem ljubosumju je postavljena v epsko pokrajino razgibanih puščavskih razgledov in veličastnih piramid v Gizi, ki vsebuje skupino navidez brezhibnih popotnikov in dovolj zlobnih zasukov, da bo občinstvo do samega konca ugibalo, kdo je pravzaprav morilec.

Smrt na Nilu ponovno združuje filmsko ekipo, ki stoji za svetovno uspešnico Umor na Orient Ekspresu iz leta 2017, s petkratnim nominirancem za nagrado oskar, Kennethom Branaghamom na čelu. Obul je čevlje ikoničnega detektiva Poirota, pridružila pa se mu je zvezdniška ekipa osumljencev: Gal Gadot, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders in Letitia Wright.

photo

19.02.2022

20:00

Več o filmu in vstopnice