TANJA ZAJC ZUPAN – 30 let

16. 5. 2024 ob 19:30

Citrarka Tanja Zajc Zupan praznuje 30 let glasbene kariere. Obletnico praznuje s koncerti po Sloveniji, ustavila pa se bo tudi v Cerknici.
Pri nas bodo na koncertu ob zvokih citer nastopili:
Teja Saksida, David Čadež in klaviaturist Tadej Vasle. Večer bo vodila Tanjina hči Ana.

Vstopnina: 22 eur (poljuben sedežni red)

Doživeli boste koncert glasbenih presežkov z odličnimi izvajalci in izbrano glasbo, ki jemlje dih. Tanja je za ta večer skrbno izbrala pesmi, ki so priljubljene po vsem svetu: Ne bodi kot drugi, Apres toi, O sole mio, Ne čakaj na maj, Solinar, Felicita, Dimmi quando tu verrai, Vrača se pomlad, Prijatelja za vedno, Ljubezen za vse dni iz filma Mistralova hči  …

To bo dogodek, ki se dotakne duše in razveseljuje srce.

TANJA ZAJC ZUPAN praznuje 30 let glasbene kariere. Obletnico je z gala koncertom proslavila jeseni 2022 v Cankarjevem domu s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in gosti. Skozi leta je izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. Je ena najboljših in najpomembnejših citrark pri nas – citre je Sloveniji predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti. V slovenski prostor je vnesla svežino, s tem, ko je poustvarila največje popularne svetovne uspešnice vseh časov, sicer pa igra različne žanre. Njeno prefinjeno in emotivno igranje seže v srce vsakomur. Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila z orkestrom Slovenske policije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Big bandom RTV Slovenija. Citre je zaigrala ob mnogih slovenskih in hrvaških pevcih. Tanja organizira svoje koncerte in nastopa doma in v tujini.

TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Njena kvaliteta in slog sta edinstvena. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah in umetniška vodja skupine Reciklisti. Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja preko popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb. Poje v devetih jezikih.

DAVID ČADEŽ je tenorist, ki je s študijem solopetja začel pri očetu, sedaj pa ga nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Z ljubljansko opero sodeluje kot zborist in solist. V svoji pevski karieri je prejel številne nagrade in najvišja priznanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Deluje v različnih sestavih. Njegov čudovit glas seže do srca.

ANA ZUPAN je magistrica profesorica primerjalne književnosti in literarne teorije in slovenistike. Vodila je radijski program, pisala za revijo in spletni portal, učila slovenščino, bila v podjetju vodja projektov v podjetju, ki se je ukvarjalo z organizacijo poslovnih dogodkov in izobraževanj, zdaj pa je zaposlena v založbi. V prostem času piše, hodi v gledališče  in vodi prireditve. Ob  zvokih  maminih  citer  interpretira odlomek iz filma Cvetje v jeseni.

 

.

photo
 

 

 

 

 

16.05.2024

19:30

Več o dogodku in vstopnice