TIMBUKTU, TIMBUKTU – odpovedano!

27. 8. 2022 ob 18.00 

Lutkovna predstava za otroke v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana. 


Pravljice pod krošnjami združujejo otroške predstave, ki se bodo odvijale v okolici Cerknice. Vse predstave so v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana. Pripravili smo vam 5 pravljično obarvanih sobot v času šolskih počitnic. Poletne pravljične sobote zaključujemo s čudovito predstavo z naslovom TIMBIKTU, TIMBUKTU v dvorani Kulturnega doma Cerknica.


 

Timbuktu je tam, kjer se spečeš, pa ti kakšna roka ponudi obkladek prej, ko rečeš ajs!

Timbuktu je mesto na severu Malija, ki je svoj čas veljalo za središče učenosti, strpnega pogovora in velikih skrivnosti. Peter Svetina v svoji slikanici Timbuktu, Timbuktu izhodišče tega mesta vzame kot premiso za zbirko kratkih zgodb in pesmi. Na videz nepovezane »kratkice« nasmejijo, poženejo v tek domišljijo in ponudijo nov pogled na red stvari. Poženejo nas v kaotičen svet, ki je čudovit poklon domišljiji.

Istoimenska lutkovna uprizoritev sledi tej odprti formi razumevanja raznolikih motivov, asociativnih verig in prebliskov ter nas popelje skozi preobračanje vsakdanjosti v igrivost. Osrednji protagonisti so otroci, ki se iz šole odpravijo na pot do skrivnostnega Timbuktuja. Namizne lutke, raznovrstni predmeti, glasbila in trije igralci na odru snujejo dinamično dogodivščino, ki nas vodi skozi norčave, domiselne in včasih tudi nesmiselne zgodbe. Ker Timbuktu je tam, kjer se igraš.

 
photo
photo

27.08.2022

18:00

Več o dogodku in vstopnice