TOP GUN: MAVERICK, film

18. 9. 2022 ob 20.00 

Kultni film Top Gun je dobil nadaljevanje. Po 34 letih se na velika platna vrača eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, igralca pa je vloga izstrelila med največje hollywoodske zvezde.

Joseph Kosinski / ZDA / 2020 / 131 min / angleščina

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete “Maverick” Mitchell tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil.

Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

ZANIMIVOSTI:
• Prvi del filma Top Gun (1986) je režiral Tony Scott, ki je leta 2010 dobil ponudbo tudi za drugi del. ”Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim si narediti nov film,” je povedal. Leta 2012 je Scott naredil samomor. Junija 2017 so potrdili, da bo film režiral Joseph Kosinski.
• V nadaljevanje akcijske uspešnice se ne bo vrnila igralka Kelly McGillis, ki je zaigrala Cruisovo inštruktorico in simpatijo Charlie. McGillisova je v intervjuju za Entertainment Tonight potrdila, da vabila za igro v nadaljevanju ni prejela, na vprašanje, zakaj je niso povabili, pa je dejala, da je ”zelo verjeten razlog ta, da je stara, debela ter videti primerna svojim letom” (op. a., igralka je stara 62 let). Je pa bila vesela za igralsko kolegico Jennifer Connelly, da je vlogo dobila ona.
• V nadaljevanje se ne bosta vrnila tudi Tom Skerritt (Viper) in James Tolkan (Stinger).

photo

18.09.2022

20:00

Več o filmu in vstopnice