Pravljice pod krošnjami: ZAJČKOVA HIŠICA

26. 8. 2023 ob 10:00

V času poletnih počitnic za najmlajše pripravljamo pravljične sobote pod krošnjami na našem prav posebnem koščku sveta.

Lutkovne predstave in pravljični dogodki se bodo odvijali na sobotne dopoldneve na vrtu Galerije Krpan* ob začetku in koncu poletnih počitnic.

______________________________

Produkcija: LUTKOVNO GLEDALIŠČE LJUBLJANA

Lutkovna predstava, trajanje 35 min

 

Avtorica: Anja Štefan

 

Režiserka: Martina Maurič Lazar

 

Avtorica likovne podobe: Hana Stupica

 

Dramaturginja: Jera Ivanc

 

Igrajo: Iztok Lužar, Ajda Toman, Zala Ana Štiglic, Voranc Boh k. g.

 

Avtor glasbe: Milko Lazar

 
Lektorica: Metka Damjan
 
 
 
Zajčkova hišica je zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo. Žaba, veverica, jazbec in medved v naši zgodbi pomagajo zajčku, ki izgubi svoj dom. S svojo naklonjenostjo, veseljem, odločnostjo in dobrodušnostjo mu odženejo črne misli in skupaj z njim postavijo novo hišico. Lisica pa se medtem skriva za grmovjem. Pomagati se ji ne ljubi, ker je fina gospa, je pa vseeno najprej radovedna in nato zavistna. Tudi sama bi imela novo hišico. Zakaj so jo zgradili zajcu in ne njej? Kako bi jo lahko dobila? Morda z zvijačo? Lisica je bistra in se domisli hudo nenavadne poti. A k sreči tudi tisti okoli nje niso čisto neumni. V svoji goljufiji ostane sama in nazadnje ji ne ostane drugega, kot da odkida blato, s katerim si je postlala. Vsi si želimo varen in prijeten kot, v katerem bi živeli mirno in brez skrbi. Nekateri ga imamo, drugi ne. Tudi tistim, ki ga imamo, se včasih zgodi, da gre kaj narobe, da ga izgubimo ali pa naš dom naenkrat ni več varen. In v nesreči je največja sreča, če ti kdo priskoči na pomoč.
 

Predstava Zajčkova hišica je delo treh uspešnih ustvarjalk: večkrat nagrajene pisateljice Anje Štefan, dobitnice najvišjega stanovskega priznanja na področju ilustracije – nagrade Hinka Smrekarja – ilustratorke in oblikovalke Hane Stupica ter večkrat nagrajene igralke in režiserke Martine Maurič Lazar, ki je med drugim režirala dve uspešni predstavi Lutkovnega gledališča Ljubljana Štiri črne mravljice in Jutri je bila zabava.

 
 
 
 
*v primeru slabega vremena predstava odpade
 

 

Vstopnina: 7€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

photo
photo

 

 

 

 

 

26.08.2023

10:00

Več o dogodku in vstopnice