ŽELJA, film

13. 1. 2024 ob 17:00 

Nova Disneyeva animirana pustolovščina nas popelje v kraljestvo Rosas, kjer si Asha nekaj tako močno želi, da ji kozmična sila odgovori v obliki kroglice neskončne energije, preprosto poimenovane Zvezda. Poklon Disneyevim klasikam, poln čudovite glasbe, združuje stare in nove tehnike animacije.

Vstopnina: 6 €*

* Za upokojence, študente, dijake in brezposelne s potrdilom je cena vstopnice 5 €.


Chris Buck, Fawn Veerasunthorn / ZDA / 2023 / 92 min / sinhronizirano / 6+

V vesolju ni večje moči od nekoga s pravo željo v srcu!

Želja (Wish) je 62. film studia Walt Disney Animation, ki letos praznuje svojo 100. obletnico. Da bi se poklonili starim klasikam, kot je Sneguljčica in sedem palčkov, je studio v filmu Želja pomešal tradicionalno animacijo z akvarelnimi barvami in računalniško ustvarjeno 3D animacijo.

Disney film Želja opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si večna idealistka Asha zaželi tako močno željo, da ji kozmična sila odgovori v obliki majhne kroglice neskončne energije, preprosto poimenovane Zvezda. Asha in Zvezda se morata skupaj zoperstaviti največjemu sovražniku kraljestva Rosas, kralju Magnificu, ki pri sebi skriva večino neizpolnjenih želja. Skupaj rešujeta svet in dokazujeta, da so čudeži res mogoči, če se volja pogumnega človeka združi s čarobnostjo zvezd.

Film, ki ga je navdihnila čarobna glasbena zapuščina Walt Disneya, vsebuje izvirno zgodbo in like ter sedem povsem novih izvirnih pesmi, ki sta jih napisala za nagrado grammy nominirana pevka in tekstopiska Julia Michaels in z grammyjem nagrajeni producent, tekstopisec in glasbenik Benjamin Rice. Morda pa je največji poklon Disneyevi zapuščini prav naslov filma – Želja. Naj gre za Geppetta, ki zre v zvezde in si želi, da bi njegov leseni Ostržek postal pravi deček, za Tiano, ki gleda v zvezde, medtem ko sanja o svoji lastni restavraciji, ali pa za Moano, ki se obrača k zvezdam, da bi rešila svoj otok; veliko Disneyevih najbolj priljubljenih likov so zaznamovale njihove želje in sanje. Želja slavi ravno to vrsto strasti.

photo
 

 

13.01.2024

17:00

Več o filmu in vstopnice