ZEMLJANKA GAJA, zvočni sprehod

20. 5. 2022 ob 18.00 

Pohodna zvočna predstava ob Cerkniškem jezeru za najstnike in odrasle (priporočljiva starost ogleda 11+).

Zaradi omejenega števila sodelujočih je prijava obvezna. Prijavite se lahko s sporočilom na e-naslov info@kd-cerknica.si.

 


Ste kdaj pomislili, da je lahko sprehod tudi predstava?

Za vse, ki imate radi sprehode, naravo in zgodbe, smo v sodelovanju z umetnikoma Ireno Pivka in Branetom Zormanom pripravili prav poseben sprehod, ki ga boste doživeli kot nepozabno predstavo. V tej predstavi se bose iz običajnega sprehajalca spontano prelevili v aktivnega poslušalca, udeleženca ali kar v soigralca.

K nam prihaja Zemljanka Gaja, deklica kot prispodoba in glavni lik zvočne predstave s sporočilom o okoljevarstvu. Popeljala nas bo na sprehod po izbranem delu poti Drvošec, skozi gozd ob Cerkniškem jezeru, kjer bo predstavila možen scenarij prihodnosti našega prenapetega planeta in možno usodo prav tega gozda in prav tega jezera. Opremljeni z brezžičnimi slušalkami, bomo skupaj odšli vznemirljivim doživljajem naproti.

Predstavo spremljajo neverjetni zvoki narave, ki spremljajo pripoved. Umetnika sta jih posnela v gozdovih po poti Drvošec in okoli Cerkniškega jezera v različnih letnih in dnevnih obdobjih. Prav to daje zgodbi poseben čar in avtentičnost. Z njimi sta poskrbela za občutek, da skoraj fizično začutimo šumenje jezera pod nogami ali prelet ptice nad nami …

Če bi tudi vi na sprehodu radi doživeli preplet zvoka, narave in pripovedi, obujte pohodne čevlje in se skupaj z nami podajte predstavi naproti.


Projekcija je financirana s strani projekta LIFE Naturaviva.

Avtorja: Irena Pivka in Brane Zorman
Besedilo: Irena Pivka
Zvočna kompozicija: Brane Zorman
Glas: Nada Vodušek in Anu Pivka
Ilustracije: Jovana Djukić
Jezikovni pregled: Melita Silič
Oblikovanje rekvizitov za slušalke: Tina Žen
Producentka: dr. Anja Bajda
Tehnično vodstvo: Jure Mihevc
Produkcija: Kulturni dom Cerknica, 2021

photo

20.05.2022

18:00

Več o predstavi in prijave