PRAVLJICE POD KROŠNJAMI: ZLATOLASKA IN TRIJE MEDVEDI

29. 6. 2024 ob 10:00

Tudi letos ob začetku in koncu poletja v čudovitem okolju vrta Galerije Krpan pripravljamo pravljične sobotne dopoldneve za najmlajše.

V soboto, 29. 6., ob 10. uri si bodo naši mali obiskovalci ogledledali lutkovno predstavo ZLATOLASKA IN TRIJE MEDVEDI. V primeru slabega vremena bomo predstavo preselili v dvorano Kulturnega doma Cerknica.

Vstopnina: 7 €


ZLATOLASKA IN TRIJE MEDVEDI je angleška ljudska pravljica.

Govori o radovedni deklici, ki se izgubi v gozdu in naleti na čedno hiško, ki jo je medvedja družina začasno zapustila, je izredno priljubljena tako pri otrocih kot pri odraslih. Kateri otrok ni radoveden, kaj se dogaja za tujimi vrati? Kateri otrok ne uživa v začasni odsotnosti staršev, ko lahko raziskuje po njihovih skrivnostih? Kateri otrok si ne želi pokukati v svet odraslih? Otrokom ugaja prav to, kako deklica radovedno kuka in vstopa v tuje prostore, odraslim pa je všeč, ker pravljica otroke na preprost način svari, da morajo spoštovati druge ljudi, njihove stvari in zasebnost.

Lutkovna predstava v koprodukciji Lutkovnega gledališča Fru-fru in Gledališča GLEJ je dolga 30 minut in je primerna za otroke od 2. leta starosti naprej.

Priredba in režija: IRENA RAJH, AJDA ROOSS
Igra in animacija: IRENA  RAJH, KATJA POVŠE
Likovna podoba: PETER ŠKERL
Glasba: NINO DE GLERIA
Besedilo pesmic: KIM KOMLJANEC
Izdelava lutk in scene: ANDREJ ADAMEK, IZTOK HRGA, MATEJA ŠUŠTERŠIČ, NEVA VRBA
Kostumografija: IZTOK HRGA
Izvajanje glasbe: JELENA ŽDRALE, ÁRPÁD BALÁZS -PIRI

.
photo
 

29.06.2024

10:00

Več o dogodku in vstopnice