Zvočna delavnica: ZVOČNI MIKROSKOP

22. 5. 2021 ob 18h

Prvo delavnico ZVOČNI MIKROSKOP bomo izvedli 22. maja pod mentorstvom glasbenika Andreja Fona in medijskega umetnika, glasbenika in oblikovalca elektronskih iinstrumentov Staša Vrenka.

Delavnica je primerna za starejše od 7 let, na njej pa bomo prisluhnili zvoku, neslišnemu za človeška ušesa. Namen je zbuditi zanimanje za zvočnost nam praviloma neslišnega sveta. Slišati in ustvarjati zvok vsakdanjih predmetov in hkrati sestaviti mehansko napravo za poslušanje komaj zaznavnih, tihih zvokov – zvočni mikroskop. Mentorja bosta predstavila možnost izdelave mehanskega in digitalnega orodja, s katerim je mogoče prisluhiti tihim ali sicer neslišinim zvokom. Otroci pa bodo sestavili mehansko napravo za okrepitev neslišnega zvoka.

Prijava na delavnico je obvezna, saj je število mest omejeno!
Prijavite se na e-naslovu info@kd-cerknica.si. Obvezen je pripis imena in priimka otroka, ter telefonska številka. Prijava je zaključena šele ob pisni potrditvi s strani Kulturnega doma Cerknica.

Obe zvočni delavnici, ki ju bomo izvedli v drugi polovici maja v sodelovanju z zavodom CONA sta brezplačni, kar omogoča projekt KONS: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, ki je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

photo

22.05.2021

18:00

Več o delavnici