Vabljeni k vpisu GLASBENO-GLEDALIŠKEGA ABONMAJA!

Letošnji abonma prinaša prvovrstne glasbene in gledališke predstave. Plesno-glasbena predstava Globina tesnobe vas bo navdušila z glasbenimi aranžmaji po motivih Toma Waitsa, avtorski projekt Pravljice našega otroštva vas bo očaral z zgodbicami, ki jih vsi dobro poznamo iz otroških let, Nejc Cijan Garlatti in Marko Mandić pa bosta blestela v dialogih drame Emigranta. Abonma prinaša tudi romantično dramo Jazz, sklenili pa ga bomo z glasbeno-gledališko predstavo Lare Jankovič Pesem za Laro – ujetnica časa.

VPIS IN VPLAČILO

Vpis abonmajev poteka na blagajni Kulturnega doma Cerknica do 6. novembra v času prireditev in ob torkih ter četrtkih med 15. in 18. uro. Abonma lahko nakupite tudi na spletni strani www.mojekarte.si.

CENA

Glasbeno-gledališki abonma: 68 €

Cene vstopnice za posamezno predstavo so 18 €, ob ugodnejšem ogledu predstav v abonmaju pa si z abonmajsko kartico prislužite tudi dodaten popust na vstopnice ostalih dogodkov Kulturnega doma Cerknica.

MARKO HATLAK & FUNTANGO, nadomestna predstava

25. 2. 2023 ob 20:00 
Glasbeno-plesnI večer

Plesna gosta: Savo Nardin in Sabrina Spollero
Nastopajo: Marko Hatlak, Marko Črnčec, Luka Gaiser, Benjamin Ziervogel

Ime zasedbe FUNtango namiguje na »strastno in brezkompromisno« umetnost. Sestavljajo jo vrhunski glasbeniki – iz jazzovskih odrov v njej ustvarjata pianist Marko Črnčec in kontrabasist Luka Gaiser ter ob Hatlaku s klasično izobrazbo še violinist, RTV simfonik Benjamin Ziervogel.
Argentinski tango, je urbani družabni ples, ki izvira iz revnejših četrti dveh velemest – Buenos Airesa v Argentini, ter Montevidea v Urugvaju. Danes pa ga plešejo na vseh delih sveta. Takšen Tango nam bosta predstavila plesna gosta Savo Nardin in Sabrina Spollero, ki sta ki redno gostujeta na odrih po Sloveniji, Italiji in širše.

Več o predstavi

SNG DRAMA Ljubljana: EMIGRANTA

10. 12. 2022 ob 20:00 
Tragikomična drama

Avtor: Sławomir Mrożek
Režija: Nina Ramšak Marković
Nastopajo:  Nejc Cijan Garlatti, Marko Mandić

Enodejanka Sławomirja Mrożka je zgodba, ki se odvija na novoletno noč v življenju dveh imigrantov – intelektualca (političnega, ideološkega migranta) in fizičnega delavca (ekonomskega migranta). Skozi dialog med njima pride do soočenja dveh radikalno drugačnih pogledov na svet in to v razpletu pusti tujca prepuščena samima sebi in brez iluzije o srečnemu koncu.
Lika v življenju drug drugega delujeta kot parazita, ki pa skozi nenehne konflikte ustvarjata simbiozo, saj kljub temu da imata nasprotne poglede, z naše perspektive pripadata isti skupnosti. Oba sta izločena iz družbe in to jima daje isto simbolno vrednost. Nosita vlogo družbenega zajedalca, odpadnika, imigranta. Ravno v teh najnižjih plasteh socialne vertikale pa se komični žanr zelo dobro znajde.

Več o predstavi

PG Kranj in SNG Nova Gorica: PRAVLJICE NAŠEGA OTROŠTVA

28. 1. 2023 ob 19:00 
Avtorski projekt, pripovedna predstava

Režija: Jernej Lorenci
Nastopajo: Doroteja Nadrah, Vesna Pernarčič, Darja Reichman, Blaž Setnikar, Iztok Mlakar, Urška Taufer, Gregor Zorc k.g.

V avtorskem projektu Pravljice našega otroštva se bo ekipa ustvarjalcev spraševala o vlogi pravljic v osebnem življenju, o arhetipskem pomenu pravljic svojega otroštva in tudi o vlogi pravljic v kolektivnem nezavednem. Hvalnica pravljici, hvalnica domišljiji, sprejetje smrti.
” Vrnili se bomo v naše otroštvo. S pomočjo pravljic, ki so nam jih pripovedovali, bomo obnovili čas, ko smo se čutili popolnoma varne, popolnoma cele, zlite z drugim, pripovedovalcem, in s seboj. Skušali bomo natančno rekonstruirati točno določene pripovedi, točno določene večere, osebe-pripovedovalce, prostore, svetlobo, vonje, glasove, občutke. Tudi mi, ki smo starši ali pa to nismo, smo pripovedovalci pravljic. Tudi naše večere bomo skušali rekonstruirati. ”

Več o predstavi

Mestno gledališče Ljubljansko: JAZZ

18. 3. 2023 ob 20:00 
Romantična drama

Režija: Nejc Gazvoda
Nastopata: Ajda Smrekar, Sebastian Cavazza

Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je … obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera se dogovorita, da se bosta na istem balkonu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatkih o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje … Katero leto bo zadnje?

Več o predstavi

Lara Jankovič in Zavod LibertArt: PESEM ZA LARO – UJETNICA ČASA

1. 4. 2023 ob 20:00 
Gledališko-glasbena predstava

Režija: Yulia Roschina
Nastopajo: Lara Jankovič, Ravi Shrestha, Tilen Stepišnik, Aleksej Ermakov, Gašper Primožič

Pesem za Laro je gledališko-glasbeni izlet v globočine ruske duše, v samo srčiko strastno tragične ljubezenske zgodbe, ki je v šestdesetih navdihnila Hollywood in po kateri še danes posegajo bralci: Doktor Živago! Boris Pasternak, avtor tega kultnega romana, je ljubezenski trikotnik umeril po lastni življenjski izkušnji razpetosti med ženo in ljubico, umeščeni v turbulenten čas revolucije. Pesem za Laro je ženski pogled na hrepenenje, poezijo in domoljubje. Je hvalnica umetnosti, pogumu in srčnosti!

Več o predstavi

“Kaj želi kultura? Napraviti neskončnost razumljivo.”

Umberto Eco

Info@kd-cerknica.si
 (01) 709 22 09