Vabljeni k vpisu GLASBENO-GLEDALIŠKEGA ABONMAJA!

Letošnji abonma prinaša prvovrstne glasbene in gledališke predstave. Plesno-glasbena predstava SENTIDO PROJECT vas bo navdušila z ritmi sodobnega flamenka, v napetosti vas bo držal gledališki triler TRIJE MILIJONI MINUT, v zgodovino pa vas bo popeljala predstava z naslovom DNEVNIK ANE FRANK. Abonma prinaša tudi glasbeno-literarno poslastico Vite Mavrič in Janija Kovačiča z naslovom KONTRA-ALBA, sklenili ga bomo s presunljivo dramo LJUDJE, KRAJI IN STVARI.

VPIS IN VPLAČILO

Vpis abonmajev poteka na blagajni Kulturnega doma Cerknica do 15. oktobra v času prireditev ter vsak torek med 9. in 19. uro ter vsak petek med 11. in 20. uro. Abonma lahko nakupite tudi v naši spletni trgovini.

CENA

Redna cena glasbeno-gledališkega abonmaja: 75 €

Cena s popustom: 65 € (upokojenci, dijaki, študenti, invalidne in brezposelne osebe – popust se lahko obračuna samo na blagajni KD Cerknica ob predložitvi ustreznega dokazila)

Cene vstopnice za posamezno predstavo bodo 18-19 €, ob ugodnejšem ogledu predstav v abonmaju pa si z abonmajsko kartico prislužite tudi dodaten popust na vstopnice ostalih dogodkov Kulturnega doma Cerknica.

Urška Centa: SENTIDO PROJECT

21. 10. 2023 ob 20:00 

Glasbeno-plesni večer

Nastopajo: Urška Centa, Primož Fleischman, Arsenije Krstić, Tadej Kampl, Nino Mureškić

Sentido project je zasedba prekaljenih glasbenikov, ki se v avtorski glasbi se sprehajajo med flamenkom in jazzom in ustvarja sodobni hibridni žanr, kjer tradicionalno flamenko kitaro zamenjajo drugi inštrumenti, glasbena zasnova pa se spaja z jazzom in obarva z elektroniko. Odrski ustvarjalki, plesalki, pevki ter avtorici besedil Urški Centa, basistu ter avtorju glasbe Tadeju Kamplu in legendarnemu slovenskemu tolkalistu Ninu Mureškiću se za klavirjem pridružuje mladi talent Arsenije Krstić, na saksofonu pa Primož Fleischman. Predstavljajo svoje edinstveno tolkalsko doživetje, dialog plesa z glasbo in izjemne instrumentalne solaže, med katerimi svoje mesto najde tudi poezija.

Več o predstavi

Vita Mavrič in Jani Kovačič: KONTRA-ALBA

17. 5. 2024 ob 20:00 

Glasbeno-poetični projekt

Avtor glasbe in besedil: Jani Kovačič
Priredbe: Jaka Pucihar
Nastopajo:  Vita Mavrič, Jani Kovačič, Jaka Pucihar, Janez Krevel, Gašper Bertoncelj, Matic Smolnikar, Peter Ugrin, Barbara Grabar, Jana Gamser, Bojan Bratuž, Samo Vovk.

Dvoje umetniških duš, oba z izrazito emotivnim pristopom, a vsak s svojo značilno interpretacijo. Vita Mavrič in Jani Kovačič že skoraj četrt stoletja prepletata svoji ustvarjalni poti. V projektu Kontra-Alba se Viti Mavrič pri predelavi manj znanih pesmi Janija Kovačiča pridruži njen dolgoletni glasbeni sopotnik, skladatelj in pianist Jaka Pucihar.
S svojo domišljeno dramaturško zasnovo nas Kontra-Alba pospremi skozi različne odtenke sodobnega človeka. Z zvočno-glasbeno atmosfero boste Janija Kovačiča zagledali v povsem novi luči. On je kantavtor z raskavim ciničnim glasom. Ona pa šansonjerka z jasnim, čustvenim vokalom. Jani in Vita. Večer in Jutro. Kontra-Alba.

Več o predstavi

Mestno gledališče Ljubljansko: TRIJE MILIJONI MINUT

23. 12. 2023 ob 20:00 

Drama, psihološki triler

Režija: Barbara Hieng Samobor
Nastopajo: Judita Zidar, Tjaša Železnik, Mojca Funkl, Ana Pavlin, Klara Kuk k.g.

Uprizoritveno besedilo Trije milijoni minut, ki je nastalo na podlagi scenarija za film in igre 7 let (7 años) Joséja Cabeze, je priredila režiserka Barbara Hieng Samobor in igralsko zasedbo sestavila iz samih žensk.
Štiri prijateljice so dolgoletne družabnice uspešnega podjetja. Poleg uspeha in mnogih skupnih spominov jih druži tudi »poslovna skrivnost«. Že nekaj časa vodijo dvojno knjigovodstvo: denar prenakazujejo v Švico in tako utajujejo davke. Nenadoma pa njihova vodja izve, da jim sledi finančna policija in da lahko agenti vsak čas zahtevajo vpogled v rnjihove dosjeje. Odvetnica ponudi izhod: če ena izmed družabnic prepiše zatajeni dobiček nase, bo krivda padla le nanjo. Ta, ki bi se žrtvovala, bi šla v zapor ter tako rešila preostale tri in tudi podjetje. Elementi podjetniškega trilerja in kriminalne drame se med mediacijo sprevržejo v napeto igro psihologij.

Več o predstavi

Mini teater: DNEVNIK ANE FRANK

17. 3. 2024 ob 20:00 

Drama

Režija: Vinko Möderndorfer
Nastopajo: Gaja Filač, Saša Pavlin Stošić, Medea Novak / Nika Korenjak, Tadej Pišek, Barbara Vidovič, Aleš Kranjec, Timotej Novaković

Predstava Dnevnik Ane Frank, je nastala po slovitem dnevniku judovske deklice iz časa druge svetovne vojne. Po besedah režiserja je Dnevnik Ane Frank vivisekcija človeških odnosov v posebnih okoliščinah. Pa tudi vivisekcija odraščanja. Rojstvo ljubezni. Pravzaprav je to zgodba o Romeo in Juliji v času holokavsta in evropske apokalipse. Zgodba o tem, kako želi ljubezen premagati smrt. Je pa tudi zgodba o razočaranju. O strahu. Zgodba o prihodnosti, ki je bila ukradena milijonom ljudem.

Več o predstavi

Slovensko mladinsko gledališče: LJUDJE, KRAJI IN STVARI

24. 2. 2024 ob 20:00 

Drama

Režija: Matjaž Pograjc
Nastopajo: Daša Doberšek, Liam Hlede k. g., Klara Kastelec k. g., Nataša Keser, Klemen Kovačič, Janja Majzelj, Maruša Oblak, Ivan Peternelj, Robert Prebil, Matej Recer, Katarina Stegnar, Blaž Šef, Matija Vastl, Vito Weis

Avtor besedila, Duncan Macmillan, je večkrat nagrajeni britanski dramatik in režiser, znan po delih, ki raziskujejo teme ljubezni, izgube, duševnega zdravja in človeškosti ter so obenem pretresljiva in dajo misliti.
Drama Ljudje, kraji in stvari govori o Emmi, ki se želi rešiti oklepa odvisnosti. Emma je igralka in odvisnica. Pri delu se mora razcepljati v različne osebnosti, iz česar razvije tudi učinkovit mehanizem za beg, zato se med rehabilitacijo le težko sooča sama s sabo. Duncan Macmillan njeno odvisnost od opojnih substanc učinkovito sopostavi z odvisnostjo igralcev od pozornosti, nastopanja pred občinstvom, s prizadevanjem za uspeh in slavo, bolečo nezmožnostjo neigranja, obenem pa ne nakaže lahkega izhoda. 

Več o predstavi

“Kaj želi kultura? Napraviti neskončnost razumljivo.”

Umberto Eco

Info@kd-cerknica.si
 (01) 709 22 09