Vabljeni k vpisu POLHKOVEGA ABONMAJA!

Letošnji POLHKOV ABONMA bo najmlajše navduševal z igrivo lutkovno predstavo O BELEM MUCKU, KI JE BIL ČISTO ČRN, čarobnimi ANGELI, simpatično VIDKOVO SRAJČICO, plesočo HUDO MRAVLJICO in iskrivo predstavo z naslovom OBISK PRI SONCU. Abonma bomo sklenili z živopisano plesno predstavo JURI MURI V AFRIKI PLEŠE.

VPIS IN VPLAČILO

Vpis abonmajev poteka na blagajni Kulturnega doma Cerknica do 15. oktobra v času prireditev ter vsak torek med 9. in 19. uro ter vsak petek med 11. in 20. uro. Abonma lahko nakupite tudi v naši spletni trgovini.

CENA

Redna cena Polhkovega abonmaja: 32 €

Za 3. in vsakega naslednjega člana v družini: 26* €

Cene vstopnice za posamezno predstavo je 7 €, ob ugodnejšem ogledu predstav v abonmaju pa si z abonmajsko kartico prislužite tudi dodaten popust na vstopnice ostalih dogodkov Kulturnega doma Cerknica.

*popust se lahko obračuna samo na blagajni KD Cerknica ob predložitvi dokazila. 

Lutkovno gledališče Fru-fru: O BELEM MUCKU, KI JE BIL ČISTO ČRN

28. 10. 2023 ob 10:00 

Lutkovna predstava, 30 min, 2+

Režija: Katja Povše in Irena Rajh
Nastopata: Katja Povše, Irena Rajh

V družini Belimuc so bili od nekdaj vsi beli – očka, mama, babice, dedki. Danes pričakujejo naraščaj. Očka se nestrpno sprehaja sem in tja, ko se končno iz košare zasliši nežno mijavkanje. Mama in očka si presrečna ogledujeta male mucke, nato pa osuplo obstojita, ko med samimi majhnimi belimi kepicami zagledata drobno črno glavico.
Predstava najmlajše na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti ter jih nagovarja k medsebojnemu spoštovanju, sprejemanju raznolikosti in odprti harmonični družbi.

Več o predstavi

Lutkovno gledališče Ljubljana: ANGELI

11. 11. 2023 ob 10:00 

igrivo-poetična predstava, 35 min, 3+

Avtor: Tone Pavček 
Režija in koreografija: Mala Kline
Nastopata: Ajda Toman in Blaž Celarec k. g.

Angeli je predstava za najmlajše, ki temelji na izbranih pesmih iz zadnje pesniške zbirke Toneta Pavčka. Angele utelešata razposajena in nežna igralka in glasbenik, ki skoraj iz nič ustvarjata raznolike like, pokrajine in pesmi. Poezija, ki na papirju kliče odrasle, v uprizoritvi snuje svet za najmlajše, poln igre, smeha, domiselnosti, sanjaštva in ustvarjalne norosti. Angeli nas tako kličejo, da jih v vsakdanu ne bi pozabili, da bi se k njim vztrajno vračali in bivali v njihovi bližini in pod njihovim okriljem.

Več o predstavi

Hiša otrok in umetnosti: VIDKOVA SRAJČICA

2. 12. 2023 ob 10:00 

Lutkovna predstava, 35 min, 2+

Režija: Irena Rajh
Nastopa: Irena Rajh

Predstava, narejena po slovenski pravljici, ki jo je napisal Fran Levstik. Vidkova srajčica je namenjena najmlajšim, ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polni mehkih form, toplih materialov in živih barv, ki se v posebnem, počasnem ritmu predstave prepletajo z glasovi ritmiziranih in petih besed ter drobnih instumentov.

Več o predstavi

Mini teater: OBISK PRI SONCU

13. 1. 2024 ob 10:00 

Lutkovno-igrana predstava, 45 min, 3+

Režija, besedilo, glasba: Marcin Marzec
Nastopata: Voranc Boh, Robert Korošec

Dva piščančka sta vsak večer pred spanjem rekla “lahko noč” svojemu ljubljenemu sončku. Nekega jutra pa se sonce zjutraj ni prikazalo na nebu. Piščančka sta se odločila, da bosta poiskala vzrok, zakaj sonček ni vzšel in se podala na pot, da ga najdeta. Na svoji poti sta prepotovala zelo daleč in doživela veliko dogodivščin. Toda, sli sta našla sonce in ali jima ga je uspelo zbuditi?
Lutkovna predstava, polna glasbe, pesmi in dobrega humorja, za majhne in srednje velike otroke, za zaspance in nočne sove.

Več o predstavi

Zavod En-Knap: HUDA MRAVLJICA

23. 3. 2024 ob 10:00 

Plesna predstava, 45 min, 3+

Režija: Iztok Kovač
Nastopajo: Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza in Tanja Skok

Bila je huda mravljica …, ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, brez prestanka rigala, lončarju pobila vse lonce na trgu, vrh vsega pa napadla še bika in ga pohrustala. Interaktivna plesna predstava za najmlajše je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi nov, drugačen konec. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.

Več o predstavi

Plesni teater Ljubljana: JURI MURI V AFRIKI pleše

20. 4. 2024 ob 10:00 

Plesno-glasbeno-gledališka predstava, 45 min, 3+

Režija: Ivana Djilas
Nastopajo: Blaž Celarec, Jose – Joseph Nzobandora, Maša Kagao Knez, Vito Weis

Juri Muri se noče kopati in pobegne v Afriko. Kmalu osvoji puščavo in živali ga sprejmejo za svojega prijatelja. V Afriki med drugim spozna, da človek »… lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in ga poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in ne nazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi«. S pomočjo afriških ritmov, glasbe v živo, lutk nenavadnih velikosti in veliko plesa predstava pripoveduje o geografiji, barvah in razlikah na tem svetu. 

Več o predstavi

“Kaj želi kultura? Napraviti neskončnost razumljivo.”

Umberto Eco

Info@kd-cerknica.si
 (01) 709 22 09