Vabljeni k vpisu POLHKOVEGA ABONMAJA!

Letošnji POLHKOV ABONMA bo najmlajše navduševal z naslednjimi predstavami: igrivima Diči, diča! in Hišica iz kock, nežno Medved in mali, čarobno Timbuktu, Timbuktu in neponovljivo plesno-glasbeno predstavo Povodni mož Ambrož. Polhkov abonma bomo sklenili z neskončno smešno igrano predstavo Kakec – kakčeve dogodivščine.

VPIS IN VPLAČILO

Vpis abonmajev poteka na blagajni Kulturnega doma Cerknica do 6. novembra v času prireditev in ob torkih ter četrtkih med 15. in 18. uro. Abonma lahko nakupite tudi na spletni strani www.mojekarte.si.

CENA

Polhkov abonma: 29 €

Cene vstopnice za posamezno predstavo so med 6 in 7 €, ob ugodnejšem ogledu predstav v abonmaju pa si z abonmajsko kartico prislužite tudi dodaten popust na vstopnice ostalih dogodkov Kulturnega doma Cerknica

Lutkovno gledališče Ljubljana: MEDVED IN MALI

19. 11. 2022 ob 10:00 

Lutkovna spletenka, 35 min, 2+

Avtor: Katja Gehrmann
Režija: Ivana Djilas
Nastopajo:  Urška Hlebec, Maja Kunšič, Iztok Lužar

Medved in mali je na videz preprosta zmešnjava. Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved. Medvedov obraz je namreč prvo, kar zagleda. Za črkami zgodbe in drevesi namišljenega gozda se skriva nekaj izjemno bistvenih vprašanj. Ali je vse, kar je videti drugače, tudi zares tako drugačno od nas samih? Koliko svojega časa in pozornosti smo pripravljeni nameniti odnosom z drugimi ljudmi?

Več o predstavi

Plesni teater Ljubljana: POVODNI MOŽ AMBROŽ

17. 12. 2022 ob 10:00 
plesno-gledališka predstava, 45 min, 4+

Avtorja: Natalija Manojlović Varga, Andrej Rozman Roza
Nastopajo:  Barbara Kanc, Katarina Barbara Kavčič / Veronika Valdés, Tines Špik, k.g. Andrej Rozman

Ambrož živi v svetu, v katerem ni nobenih strojev, nobenih tovarn in trgovin. Iz dolgočasja nagaja ribičem in se igra z vodnimi živalmi in predmeti, ki ne spadajo v podvodni svet. Da bi si našel ženo, se odpravi na kopno, kjer pa je svet tako zelo drugačen. Tamkajšnji ljudje nosijo obleke! Ne upa se približati nobeni kopenski ženi, dokler ga ena ne prosi, da bi ji odmašil odtok, skozi katerega spušča vso nesnago iz svoje hiše naravnost v reko. Ambrožu se to ne zdi prav, a če se ji hoče prikupit, mu ne ostane drugega, kot da ji pomaga.

Več o predstavi

Lutkovno gledališče Fru-fru: DIČI, DIČA!

21. 1. 2023 ob 10:00 
Lutkovna predstava, 35 min, 2+

Režija: Irena Rajh
Nastopata: Ana Špik Jakin, Anže Virant

V svoji sobi je deklica. Osamljeno se prestopa po sobi, dokler ne zagleda zelene vrvice, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. In na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Kar naenkrat se konjiček začne gugati sam od sebe, zelena vrvica pa na steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete in igrače, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni. Predstava je kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki.

Več o predstavi

Hiša otrok in umetnosti: HIŠICA IZ KOCK

25. 2. 2023 ob 10:00 
Lutkovno-glasbena predstava, 30 min, 3+

Po motivih zgodbe: Ela Peroci
Režija: Irena Rajh
Nastopata: Barbara Kanc, Tamara Pepelnik

V sobi sta sestri. Starejša vadi violino, mlajša, Jelka, pa jo neprestano moti z željo po skupni igri. In ko Jelka zgradi svojo hišico iz kock, starejša sestra sprejme njeno igro in skupaj se podata v čudovit pravljični svet.
Predstava Hišica iz kock je nastala po motivih istoimenske pravljice Ele Peroci. Zgodba, ki govori o prijateljstvu, nesreči in pomoči prijateljev in neznancev je danes posebej aktualna. Preplet žive glasbe, giba in sodobnih lutkovnih tehnik vzpostavljajo intimno gledališko doživetje.

Več o predstavi

Lutkovno gledališče Ljubljana: TIMBUKTU, TIMBUKTU

18. 3. 2023 ob 10:00 
Lutkovna predstava, ugledališčena poezija, 45 min, 3+

Avtor: Peter Svetina
Režija: Nika Bezeljak
Nastopajo: Miha Arh, Aja Kobe, Polonca Kores

Peter Svetina v svoji slikanici mesto Timbuktu vzame kot premiso za zbirko kratkih zgodb in pesmi. Na videz nepovezane »kratkice« nasmejijo, poženejo v tek domišljijo in ponudijo nov pogled na red stvari. Poženejo nas v kaotičen svet, ki je čudovit poklon domišljiji.
Istoimenska lutkovna uprizoritev sledi tej odprti formi. Namizne lutke, raznovrstni predmeti, glasbila in trije igralci na odru snujejo dinamično dogodivščino, ki nas vodi skozi norčave, domiselne in včasih tudi nesmiselne zgodbe. Ker Timbuktu je tam, kjer se igraš. Timbuktu je tam, kjer se spečeš, pa ti kakšna roka ponudi obkladek prej, ko rečeš ajs!

Več o predstavi

Mini teater: KAKEC – KAKČEVE DOGODIVŠČINE

22. 4. 2023 ob 10:00 
Interaktivna predstava, 40 min, 2+

Avtor: Pernilla Stalfelt
Režija: Ivica Buljan
Nastopajo: Jose, Petja Golec Horvat

Intermedijski projekt po očarljivi švedski otroški zgodbi Kakec avtorice Pernille Stalfelt. Zgodba duhovito in zabavno ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava. Po Kakčevih dogodivščinah nas popeljeta dr. Ek in dž. Ekica, ki temo kakca in kakanja skupaj z otroki obravnavata zelo natančno in z brezmejnim humorjem. Če ne prej, tako po predstavi »vsak dobro ve, da brez kakanja ne gre!«

Več o predstavi

“Kaj želi kultura? Napraviti neskončnost razumljivo.”

Umberto Eco

Info@kd-cerknica.si
 (01) 709 22 09