Decembrsko cirkuško doživetje

3.12.2021

Drage obiskovalke in obiskovalci kulturnega doma!

Tudi letos smo se v Kulturnem domu Cerknica odločili, da organiziramo skupinski ogled predstave. Tokrat vas peljemo na ogled francoske cirkuške skupine Cirque Le Roux v Cankarjevem domu v Ljubljani. Predstava sodobnega umetniškega cirkusa z naslovom Jelen v žarometih je na sporedu v četrtek, 30. decembra, ob 18.00 v Gallusovi dvorani.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite pri ogledu predstave s prevozom iz Cerknice.

V kolikor bi se nam želeli pridružiti, se do 12. decembra prijavite na e-poštni naslov info@kd-cerknica.si. Prijava na ogled je obvezna!

Cena vstopnice v parterju skupaj z organiziranim prevozom je 24 €.


    O predstavi

    »Navdih do konca odštekane cirkuške predstave Jelen v žarometih je prismuknjena zgodba o nenavadni družini, ki živi nekje na robu gozda. Tam pa je mogoče vse. Čisto vse. Od tega, da se, ja, jelen znajde v žarometih, da se kotalkajo po mizi, hodijo po rokah (tudi po eni), pa po vrvi in se potem, sploh še ne na koncu, znajdejo v nekem čisto drugem svetu …

    Jelen v žarometih je zato prava sladica v pestrem naboru sodobnega cirkusa. Je predstava vrtoglavega in spreminjajočega se ritma, lahko je huronsko zabavna in neverjetno hitra, lahko pa tudi nežna, uglajena, a že naslednji trenutek prava parada akrobatskih spretnosti. Jelen v žarometih je prava cirkuška bomba. Paša za oči, telo in duha.«

    Vir slikovnega gradiva in promocijskega besedila: Cankarjev dom.

    Opombe: Ob vstopu na prizorišče je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja z osebnim dokumentom in uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP 2. Predstava ni primerna za mlajše otroke.