Intervju: FED HORSES

9.03.2021

Govorili smo z Uršo Mihevc, pevko glasbene skupine Fed horses, ki jo boste lahko na našem spletnem koncertu slišali že ta petek, 12. marca. Ob navdušenju, da bodo naš oder zavzeli glasbeniki ter da bo v dvorani zazvenel čudovit Uršin vokal, pa ostaja grenek priokus odsotnosti vas, gledalcev. Logistično zahtevnega dogodka se kljub temu izjemno veselimo.

Prav kmalu vas bomo videli in slišali na našem odru, pa čeprav le preko ekranov. Kakšni občutki vas preplavljajo ob tem, ko se pripravljate za koncert brez gledalcev?
Prav posebnih občutkov ni, saj so virtualni koncerti zgolj del nove realnosti. Poskušamo se prilagoditi, kot vsi drugi.

Kot vsaka skupina, se tudi pri vas dogajajo spremembe. Kdo vse bo na našem in vašem spletnem koncertu stal na odru Kulturnega doma Cerknica?
Poleg že znane ekipe se nam tokrat pridružuje basist, avtor glasbe in aranžer, Anže Langus Petrović.  Zares zadovoljni smo, da bomo lahko skupaj igrali.

Seveda je trenutna situacija močno prizadela kulturni sektor, tako nas organizatorje, kot seveda vas kot ustvarjalce. Kako ste se prilagodili v času prepovedi dogodkov?
Posvetili smo se ustvarjanju nove glasbe, dodelali aranžmaje ter poskusili narediti načrte za prihodnost, ki pa so se izkazali za nesmiselne v trenutni vsesplošni negotovosti. Včasih je potrebno zaupati, da bo vse v redu, stopiti korak nazaj in spustiti krmilo iz rok. Verjamem, da nas bo pot odnesla tja, kamor nam je namenjeno priti.

Največkrat vas lahko slišimo na radijskih valovih Radia 94 in pa Val202. Že večkrat ste tudi uspešno nastopili na projektih Vala 202, kako dober je občutek, ko sami sebe zaslišite na radiu?
Občutek je vedno prijeten, saj nam tako množična predvajanja sporočajo, da delamo nekaj prav.

Skupina Fed horses obstaja že od leta 2013, torej že dobrih 8 let. Kako se je vaša skupina in predvsem vaša glasba spreminjala skozi ta leta?
Glasba raste s človekom oz. ustvarjalcem. Lahko bi rekla, da smo rastli skupaj z glasbo, se razvijali in širili obzorja. Kar daš, to prejmeš. In osem let odraščanja z glasbo ni malo. Veliko nam je dala in veliko smo dali njej.

Vemo, da se glasbenikov sicer tega ne sprašuje, pa vseeno – katera je vaša najljubša skladba – tista, ki jo na koncertih najraje zaigrate, brez katere ni koncerta Fed horses?
Vsaka skladba je spomenik določenega obdobja in skupaj tvori naše bistvo. Težko izpostavim katero posebej, saj na vsako vežem zgodbo, ki jo je zaznamovala.

Vaše misli in želje za naprej?
Biti. 🙂

 

Spletni koncert skupine Fed horses je na sporedu že ta petek, 12. 3., ob 20.00. Vstopnice pa si lahko zagotovite tukaj.