KINO NA PROSTEM 2023

7.08.2023

Tudi v letošnjem letu pripravljamo kino pod zvezdami na vrtu Galerije Krpan.

Letos KINO NA PROSTEM poteka med 24. in 27. avgustom. Ker je v letošnjem letu v distribucijo prišlo kar nekaj odličnih slovenskih filmov, smo se odločili, da si boste tokrat vsak večer Kina na prostem lahko ogledali enega. Torej 4 nepozabni večeri in 4 slovenski filmi, ki si jih morate ogledati.

 • četrtek, 24. 8., ob 21.00
  TEMNI POKROV SVETA
  Amir Muratović / Slovenija / 2022 / 88 min / podnapisi, slovenščina, angleščina / dokumentarni film
  Izjemen letalec, fotograf, alpinist in okoljevarstvenik Matevž Lenarčič na svojih poteh okoli sveta z ultralahkim letalom zbira delce črnega ogljika, ki je drugi največji povzročitelj globalnega segrevanja. Skupaj z sodelavci in ljudmi, ki jih srečuje, iščejo možne modele prihodnosti in rešitve za bolj vzdržen obstoj.
  Filmu bo sledil pogovor z ustvarjalci filma. Z nami bosta Rado Likon in Matevž Lenarčič.
  Vstopnina: 3 €
 • PETEK, 25. 8., ob 21.00
  DEDEK GRE NA JUG
  Vinci Vogue Anžlovar / Slovenija / 2023 / 103 min / slovenščina / komedija
  Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Makedonijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike.
  Vstopnina: 3 €
 • sobota, 26. 8., ob 21.00
  POLETJE ’91
  Žiga Virc / Slovenija / 2021 / 72 min / slovenščina / dokumentarni film
  Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.
  Filmu bo sledil pogovor z ustvarjalci filma. Z nami bo režiser Žiga Virc.
  Vstopnina: 3 €
 • nedelja, 27. 8., ob 21.00
  JEZDECA
  Dominik Mencej / Slovenija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Italija, Hrvaška / 2022 / 107 min / hrvaščina, slovenščina / drama
  Mladi slovenski režiser, navdihnjen z Golimi v sedlu, je posnel nostalgično zgodbo o dveh prijateljih, ki se podata na cesto v iskanju svobode, ljubezni in samih sebe. Nagrada občinstva in Vesna za najboljšega igralca na Festivalu slovenskega filma.
  Vstopnina: 3 €

V primeru slabega vremena se projekcije prestavijo v Kulturni dom Cerknica.