KONČNO KULTURA!

14.06.2021

Ste za kulturo in druženje na prostem?

V ekipi Kulturnega doma Cerknica smo kljub vsem omejitvam ostali optimistični, polni kulturnega duha in ustvarjalne energije. Z vsemi vami, ljubitelji kulturnih doživetij, smo tako dočakali, da bomo lahko skupaj uživali na dogodkih. KONČNO KULTURA!

Za vse, ki ste se razveselili njene vrnitve, jo bomo skupaj z vrhunskimi ustvarjalci pustili zadihati na prostem. Zadihajte z njo tudi vi.

Čakajo nas nepozabni kulturni večeri v Cerknici, kjer bodo v izvedbi pisane druščine vrhunskih ustvarjalcev  zaživele predstave za najmlajše, glasbeni koncerti in gledališke predstave.

 • sobota, 19. 6., ob 21.00
  PANTALOONS
  koncert na ploščadi pred Kulturnim domom Cerknica
  Pantaloons so mladi trio z avtorsko glasbo, ki je mešanica broken beata, dubstepa, elektrofunka, jazza, ambientalnih momentov in še česa. Trio Pantaloons sestavljajo Aljaž Markežič na tubi, Luka Belič na tenorsaksofonu in David Nik Lipovac na bobnih. Svojo skupno pot so začeli v zasedbi Chili Brass Band. Energičen band s Primorske poslušalce vsakokrat navduši z mešanico ritmov balkanskih trubačev in londonskega jazza.
 • sobota, 26. 6., ob 21.00
  MOONLIGHT SKY
  koncert na ploščadi pred Kulturnim domom Cerknica
  Slovenska fusion skupina Moonlight Sky že dvajset let navdušuje z žanrsko raznoliko glasbo, v kateri se prepletajo fusion jazz, rock, blues in ritmi glasbe sveta. Sestavljajo jo štirje vrhunski glasbeniki: Miha Petric, Janez Moder, Žiga Kožar in Jan Sever, odlikuje pa melodičnost skladb, povezanih v ritmično zapletene strukture ter usklajenost članov zasedbe in njihova tehnična dovršenost. Njihovo bogato glasbeno pot krasijo številni nastopi v Klubu Cankarjevega doma, koncerti v SNG Drami, serija nastopov v Avstriji ter mnogo drugih.
 • torek, 29. 6., ob 18.00
  KAKO JE NASTAL SVET?
  otroška predstava pred Kulturnim domom Cerknica
  Interaktivna predstava za otroke od 4. leta starosti dalje. Ali čas teče ali kroži ali mogoče raste? Ali kamen boli? Ali opica ljubi drevo? In nenazadnje, kako je nastal svet? Predstava, ki bo tako otroke kot tudi odrasle držala v napetosti z miti, ki ponujajo odgovore in porajajo nova vprašanja, ki kot poetične zagonetke burijo domišljijo o tem kako je nastal svet.
  Režija: Vida Cerkvenik Bren
  Igra: Grega Močivnik
  Živa glasba: Thierno Diallo.
  Scenografija in kostumografija: Urša Centner Francé
  Produkcija: Kud Ljud
 • torek, 29. 6., ob 21.00
  TRIJE MUŠKIŠTIRJE
  koncert pred Kulturnim domom Cerknica
  Zasedbo Trije Muškištirje sestavljajo vsestranski glasbeniki Jure Maček, Nejc Klun, Danijel Bogataj, Rok Škrlj, Blaž Podobnik, Miha Nagode, Ana Mezgec in Taddea Druscovich, ki izvajajo plesno glasbo evropskih narodov v svojih izvirnih priredbah.
  Če jih še niste spoznali, teh sodobnih muške(š)tirjev, je to kvečjemu zato, ker se njihova prismuknjenost tako dobro skrije v njihovi glasbi – etno noriji. Ko sestavu ritma – kitare, gosli, klarineta, meha in kontrabasa dodajo še set bobnov, okolico zasrbijo pete, kakor da bi plesni pod prestreljevali izstrelki iz pravih pravcatih mušket.
 • sreda, 30. 6., ob 18.00
  Anja Štefan in Marko Hatlak: BOBEK IN BARČICA
  otroška predstava na vrtu Galerije Krpan
  Literarno-glasbena predstava za otroke od 3. leta starosti dalje v izvedbi vrhunskih ustvarjalcev: pesnice, pisateljice in pripovedovalke Anje Štefan in izvrstnega harmonikarja Marka Hatlaka.
  Bobek si želi čez jezero. S čisto pravim čolnom bo odšel na pot in ne manjka mu niti zagnanosti niti poguma. Kako bo to potovanje potekalo? Bobek in barčica je ena od tistih Anjinih pravljic, ki so jo za svojo vzeli tako otroci, kot njihovi odrasli. Kako bo pravljica zazvenela, če nam jo pove Anja? In kako bo oživelo jezero, če ga s svojo harmoniko prebudi Marko? Toplo vabljeni v njuno in Bobkovo družbo.
  Vstopnina: 5 €.
 • sreda, 30. 6., ob 20.30
  MARKO HATLAK
  koncert na vrtu Galerije Krpan
  Vrhunski harmonikar Marko Hatlak idrijskih korenin, ki ga je nemški časopis Berliner Morgenpost opisal kot ljubljenca publike, se na tujih in domačih koncertnih odrih pojavlja že dobrih 20 let. Izkušnje, ki jih je pridobival skozi različne projekte in žanre, združuje v solističnem koncertu. Repertoar sestavljajo klasične in baročne skladbe, kompozicije sodobnih avtorjev in etno melodije iz celotnega evropskega prostora. Preplet raznolikih skladb daje koncertu prav poseben čar, Hatlak pa na ta način poslušalcem poglobljeno predstavi širino glasbenega sveta.
  Vstopnina: 7 €.
 • četrtek, 1. 7., ob 20.30
  ŽETEV IN KLETEV
  gledališka predstava v dvorani Kulturnega doma Cerknica
  Zaporedje pripovedi in impresij iz slovenske mitologije raziskuje osupljive pokrajine, skrivnostna bitja in krvoločne like. Svetovi, kjer iz zlatega jajca teče sedem rek, kjer Kurent živi na luni, kjer Jaga baba in siloviti kozli obvladujejo gorovja, kjer neustrašni posamezniki trkajo ob izobilje in neznanskost čudežnih pokrajin. V času, ko narodi izkoriščajo svoje mitologije za utemeljevanje fašizma, poskuša uprizoritev poiskati vrednost naših svetov nekje drugje – v njihovi čudnosti in lepoti.
  Avtorja besedila in igralca: Eva Stražar, Urban Kuntarič
  Scenograf: Dan Pikalo
  Kostumografka: Nina Čehovin
  Oblikovalec svetlobe: Juš A. Zidar
  Oblikovalec zvoka: Jurij Alič
  Vstopnina: 7 €.
 • petek, 2. 7., ob 20.30
  BAKALINA VELIKA
  koncert na ploščadi pred Kulturnim domom Cerknica
  Zaradi bolezni v skupini je koncert ODPOVEDAN. Hvala za razumevanje.