PRAVLJICE POD KROŠNJAMI

21.06.2022

Za najmlajše v času poletnih počitnic skupaj z Lutkovnim gledališčem Ljubljana pripravljamo  pravljične sobote pod krošnjami na našem prav posebnem koščku sveta.

Lutkovne predstave in pravljični dogodki v naravnem okolju nas čakajo na začetku in koncu poletnih počitnic. Tri zaporedne sobote takoj po zaključku šolskega leta in zadnji dve v avgustu bodo namenjene lutkam in pravljicam.

 • sobota, 25. 6., ob 10.00
  KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO?
  Lutkovna predstava na vrtu Galerije Krpan
  Videk je deček, ki živi v revni družini. Kot najmlajši otrok vedno zadnji dobi srajčico, ki pa je vedno najbolj ponošena. Nekega poletja si jo strga, a zanj nove srajčice ni. Tedaj pa mu pridejo na pomoč živali! 
  Vstopnina: 6 €
 • sobota, 2. 7., ob 17.30
  TURLUTUTU
  Pravljični večer ob Cerkniškem jezeru
  Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše (2+) temelji na dogodivščinah Turlututuja. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi …
  Ob 17.30 se dobimo na glavnem parkirišču pri centru za obiskovalce Cerkniško jezero, od koder nas bo do lokacije popeljal lojtrnik.
  Vstopnina: 7 €
 • sobota, 9. 7., ob 10.00
  SAPRAMIŠKA
  Lutkovna predstava na vrtu Galerije Krpan
  Prebrisana in hrabra Sapramiška velja za največjo slovensko lutkovno uspešnico. Miška Sapra na poti do svojih lešnikov doživi vrsto razočaranj – od zlomljenega zobka do izgubljenih in ukradenih lešnikov. A prebrisana miška s pomočjo duhca na koncu le najde čarobni grm z lešniki.  
  Vstopnina: 6 €
 • sobota, 20. 8., ob 17.30
  KAMIŠIBAJ
  Pravljični večer ob Cerkniškem jezeru
  Kamišibaj je edinstvena japonska oblike pripovedovanja zgodb ob slikah na miniaturnem lesenem odru, ki občinstvu ponuja bolj intimno gledališko-pripovedovalsko izkušnjo. Pripovedovalci bodo igralke in igralci Lutkovnega gledališča Ljubljana, zgodbe pa prihajajo iz vsega sveta.
  Ob 17.30 se dobimo na glavnem parkirišču pri centru za obiskovalce Cerkniško jezero, od koder nas bo do lokacije popeljal lojtrnik.
  Vstopnina: 7 €
 • sobota, 27. 8., ob 18.00
  TIMBUKTU, TIMBUKTU
  lutkovna predstava v dvorani KD Cerknica
  Timbuktu je tam, kjer se spečeš, pa ti kakšna roka ponudi obkladek prej, ko rečeš ajs! Timbuktu je mesto na severu Malija, ki je svoj čas veljalo za središče učenosti, strpnega pogovora in velikih skrivnosti. Peter Svetina v svoji slikanici Timbuktu, Timbuktu, izhodišče tega mesta vzame kot premiso za zbirko kratkih zgodb in pesmi. Po tej knjigi je narejena tudi zanimiva lutkovna predstava, ki nas popelje skozi preobračanje vsakdanjosti v igrivost.
  Vstopnina: 6 €

V primeru slabega vremena se lutkovne predstave in pravljični dogodki prestavijo v Kulturni dom Cerknica.