Spletni kino v aprilu

12.04.2021

Spletna platforma ART KINO MREŽE SLOVENIJE sedaj deluje že dober mesec! Platformo smo pripravili v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranimo stik s svojimi obiskovalci in veseli smo vašega pozitivnega odziva nanjo. Ideja spletnega kina je med člani Art kina mreže cvetela že nekaj časa, v času zaprtja naših dvoran pa je končno tudi zaživela. Na spletni platformi boste našli kakovostne art filme za vse generacije in okuse, spored filmov pa sproti nadgrajujemo in obnavljamo. 

Filmski program je dostopen na naši spletni strani oziroma preko povezave online.artkinomreza.si in si ga je mogoče ogledati na osebnem ali prenosnem računalniku, tablici, pametnem telefonu in televizorju. Cena ogleda posameznega filma oziroma paketa filmov je 6,50 €. Po nakupu posameznega filma imate 7 dni časa, da si ga ogledate, ko z ogledom pričnete pa kar 48 ur, da ogled filma zaključite, ali da si ga ogledate večkrat. Za lažji dostop in daljši opis posameznega filma, lahko v spodnjem seznamu enostavno kliknete na njegov naslov.

Trenutno so na sporedu naslednji filmi:

 • GRETA
  Eno leto v življenju mlade podnebne aktivistke Grete Thunberg: od prve samotne stavke z napisom “Šolska stavka za podnebje” pred švedskim parlamentom do vzpona te sprva plahe deklice z Aspergerjevim sindromom med globalne ikone. Dokumentarni film, v katerem boste Greto lahko spremljali na srečanjih s svetovnimi politiki, javnih nastopih, pa tudi v družinskem krogu in pri soočanju s hudimi sovražnimi odzivi.
  Film bo na platformi dostopen do 5. maja.
 • ZAKAJ SKAČEM
  Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka z imenom Naoki Higashida, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, posnet po dečkovih zapisih, ki se v filmu prepletejo z intimnimi portreti petih mladih ljudi z različnih koncev sveta. Film, ki vam odpre oči in zruši predstave o avtizmu.
  Ogled filma bo na voljo do 28. aprila.
 • ŠVIC
  Film, ki prikazuje tri dni v življenju poljske fitnes trenerke in spletne vplivnice Sylwie, je trezen, pronicljiv in nadvse aktualen portret osamljenosti v času družabnih omrežij. Uradni izbor lanskega (odpovedanega) festivala v Cannesu.
  Film bo na platformi dostopen le še do 21. aprila.
 • MAČEK MURI, miniserija
  Miniserija Muri je zgodba o vsem dobro poznanih junakih iz knjige Maček Muri Kajetana Koviča. Skozi miniserijo so uporabljene tudi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že znani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.
  Miniserija je primerna za otroke od 4. leta starosti naprej, na platformi pa si jo  lahko ogledate do 2. maja.
 • BINTI
  12–letna Binti sanja, da bi postala slavna vlogerka in živela povsem normalno življenje. Z očetom je iz Konga brez dokumentov pribežala v Belgijo in zato se mora pogosto skrivati pred policijo. Ko Binti spozna vrstnika Eliasa, ki se bori za rešitev izumirajočih gozdnih žiraf, se začne skupna vlogerska družbeno angažirana akcija.
  Ogled mladinskega filma je na voljo do 24. aprila.
 • SUNE IN SUNE
  Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše! Na prvi dan četrtega razreda fanta po imenu Sune pričaka neljubo presenečenje. Novi sošolec sedi na njegovem mestu in je vse, kar si Sune želi, da bi bil. In … tudi njemu je ime Sune! Je začetek četrtega razreda sploh lahko še hujši?
  Film bo na platformi dostopen do 24. aprila.
 • SIN
  Globoko osebni film Ines Tanović je zgodba o generaciji, ujeti med pričakovanja staršev in pasti odraščanja v tranzicijskem Sarajevu.
  Osemnajstletni Arman se nikoli ni mogel sprijazniti z dejstvom, da je posvojen. Nemiren in poln eksplozivne energije starša nenehno spravlja v obup. Medtem ko se spopada z demoni svoje preteklosti, pa skuša mlajšega brata Dada zaščititi pred izzivi življenja v sodobnem Sarajevu.
  Film bo na platformi dostopen do 12. maja.

 

Vnaprej si lahko zagotovite tudi ogled filma PADATI, ki bo za ogled na voljo od 22. aprila do 19. maja. Padati je režijski prvenec igralca Vigga Mortensena je intimna drama o zapletenem razmerju med sinom in starajočim se očetom; zgodba o izgubi, spominih in odpuščanju. Govori o Johnu, ki živi s partnerjem in hčerko v Kaliforniji. Njegov oče Willis, trmast in nestrpen možakar iz nekega drugega časa, pa živi na odmaknjeni kmetiji, kjer je John odraščal. Ko sin ostarelega očeta pripelje na zahod, da bi mu poiskal nov dom v svoji bližini, drug ob drugega silovito trčita dva povsem različna svetova.

 

Kar nekaj filmov, pa je na voljo v kompletu. Za ceno enega si tako lahko ogledate kar dva ali celo tri filme! V paketih so trenutno dostopni filmi Sol zemlje, To vse spremeni, Bojevnica, Posebni, Razbijalka sistema, Navihani Bram, Moj najljubši profil, Citizenfour, Glej in se čudi: sanjarjenje o povezanem svetu, Naš vsakdan, Lara in Zbogom, sin moj.

 

Vabljeni k ogledu!