DVE UNIFORMI, ENA PESEM, koncert

5. 5. 2023 ob 19:30

V Cerknico prihajata Orkester in pevski zbor Kopenske vojske ZDA v Evropi in Afriki ter slovenska vojaška glasbena skupina Naboj.

Koncert bo na ploščadi pred KD Cerknica.

ORKESTER IN PEVSKI ZBOR KOPENSKE VOJSKE ZDA V EVROPI IN AFRIKI
Enota orkestra in pevskega zbora Kopenske vojske ZDA v Evropi in Afriki (U.S. Army Europe and Africa – USAREUR-AF Band and Chorus) pod vodstvom podpolkovnika Scotta McKezieja deluje v Sembachu v Nemčiji. Orkester je bil ustanovljen leta 1940. Skupaj s partnersko skupino, pevskim zborom USAREUR-AF, je orkester trenutno največja glasbena enota Kopenske vojske ZDA in njen glavni glasbeni ambasador v Evropi.
Enota orkestra in pevskega zbora USAREUR-AF vsako leto izvede več kot 200 nastopov in je v zadnjih desetih letih koncertirala že v več kot 20 evropskih, bližnjevzhodnih in severnoafriških državah. Vojaki glasbeniki, pripadniki Enote orkestra in pevskega zora USAREUR-AF tako še naprej predstavljajo najboljše, kar Kopenska vojska ZDA ima.
Vojaška GLASBENA SKUPINA »NABOJ«
Glasbena skupina »NABOJ« je bila ustanovljena novembra 2021, kar pa ne pomeni, da nimajo glasbene kilometrine. Sestavljajo jo pripadniki Slovenske vojske, prekaljeni glasbeniki, ki so že kot otroci ali najstniki zabavali okolico s petjem in igranjem.
»Naboji« imajo v repertoarju celoten spekter slovenske pop rock glasbe in v veliko veselje jim je, da lahko igrajo za sodelavce in »soborce«. Čeprav je usklajevanje vaj zaradi službenih nalog in odsotnosti kar velik zalogaj, jim jih s podporo nadrejenih in veliko voljo kljub vsemu uspe izvesti.

 

Vstop prost!

photo

 

 

 

 

 

05.05.2023

19:30

Več o dogodku in vstopnice