Jata C, zvočni dogodek

13. 10. 2021 ob 18:00

Glasbena predstava, ki na humoren način prepleta znanstvena dognanja in okoljevarstvena dejstva z družbenimi dogmami.

 

Vstopnina: 5 €

V svojem performansu bodo umetniki prisluškovali bitjem, ki premorejo popolno preobrazbo telesa in sobivajo v soodvisnosti z drugimi vrstami. Preko slušne zaznave bodo poskušali vpeljati svoj lastni, umetniški uvid v obliki spekulativne misli in ustvarjalnosti na temo bližnjega sobivanja z žuželkami in členonožci.

K sodelovanju je skupina pritegnila znanstvenika dr. Tomija Trilarja, priznanega strokovnjaka za nevretenčarje in bioakustiko, vodjo kustodiata za nevretenčarje, ki upravlja nacionalno zbirko živalskih zvokov iz Slovenskega Prirodoslovnega muzeja. Biolog je umetnikom posredoval zvoke izbranih insektov iz obširne zbirke in z njimi sodeloval v času vsebinske zasnove dela. Skladba Bibaret JC131021 zasnovana na bioakustičnih zvokih in njihovi obdelavi, ki so jih prispevali umetniki sami, Slovenski arhiv živalskih zvokov in nekaj vzorcev iz zvočne knjižnice George Vlad, Mindful Audio.

Prva verzija skladba imenovana Bibaret s podnaslovom JC210120 je bila premierno izvedena v živo na Radiu Slovenija ARS in istočasno na mednarodni mreži satelitstih radijskih postaj EBU, ter bila postavljena v galeriji Steklenik kot osemkanalna zvočna instalacija.


Jata C so: beeplip,  OR poiesis, Boštjan Perovšek, Bojana Šaljić Podešva in Brane Zorman

 

photo

13.10.2021

18:00

Več o dogodku in vstopnice